~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Dec 10, 2011

Rezeki2...sempena aku melahirkan anak ketiga, en husben aku telah hadiahkan Samsung Galaxy Tab 1.0 yg menjadi idaman semenjak pertama kali aku tgk kat dlm surat khabar....hehehheheeh! Siap dgn ucapan "Terima ksih kerana melahirkan zuriat kita dan ini adalah perangsang utk melahirkan lebih ramai anak".....fuyooooooo!!!!!!! Tak sanggup dah den, siyes tak tipu!!!! Alhamdulillah juga, kerana husben aku juga telah dinaikkan pangkat lagi dan baru2 nih dpt lucky draw voucher RM500 parkson...rezeki anak2....Syukur pada ALLAH. I LOVE U ABG.......

Dec 8, 2011

ANUGERAH ILAHI

ALHAMDULILLAH, aku telah sepakat bersama suami tercinta untuk memberi nama kepada baby baru NUR WILMA DAYANA yg bermaksud CAHAYA PELINDUNG YG GAGAH BERANI.

Sebelum ini aku tidak berapa yakin dgn HBKL disebabkan mcm2 cerita yg aku dgr dan mcm2 kes yg meyayat hati telah terjadi, maka anak sulung dan anak kedua aku telah memilih Hospital Selayang.........tapi anak yg kali ini terpaksa melahirkan di HBKL kerana aku berada dibawah pengawasan doktor pakar O&G.

Jam 4pagi perot mula rasa lain mcm, aku tak terasa bb begerak dan hanya mengeras selang 10 minit, tapi aku masih boleh bertahan. Jam7.30pg dah turun darah, cpt2 aku call husben aku yang kebetulan terpaksa masuk opis kul 7pg atas sebab sistem down...

Lebih kurang kul 9pg baru dia sampai umah dan terus gerak ker HKL...aku cam blur2 sebab tak biasa masuk kat wad bersalin, sib baik jumpa pulak ex opismate dan dialah tunjuk kemana arah nak dituju...
Mula2 aku ker PAC (Patient Assesment Centre), Ya Allah peramah betul doktor dan nurse2 yg bertugas...lemah dan sopan santun betul bahasa dorang...tak mcm kat Hospital Selayang...semua cam Harimau Lapar yg buat kerja ala2 tak ikhlas dan pernah aku kene marah sebab tinggal di KL tapi nak bersalin di Selangor....

Selepas doktor cek, dan doktor kata pintu rahim baru 1cm, dia suh aku balik sebab rumah dekat, tapi aku merayu sebab rumah aku tinggi..kut2 ler takder lift ker...hehehehehehhe, tapi ada sorang nurse handle aku tuh kata admit jelah, sebab anak ketiga bukaan pintu rahim akan cpt...doktor tuh setuju dan mendengar pendapatan nurse tersebut...urusan admit pun ambil masa dlm 20minit jer....tapi kat Hospital Selayang aku kene tunggu dekat 2 jam nak masuk wad...wallahhhhh jauh betul perbezaan pengurusan...walaupun wad HKL dlm kategori C tapi pengurusan dorang cpt dan pantas....tidak aku nafikan, wad Hospital Selayang memang ada sikit class sebab pakai aircond dan toilet sebelah katil tak mcm HKL...toilet mak aiiiiiii jauh nun disana.

Masuk jer wad terus nurse ambik darah dah pasang drip kat tangan...seumur idup baru 1st time aku kene pasang drip...sakit giler rupanya!!!! Lebih kurang kul 3 ptg doktor nak scan sebab aku tak rasa bb bergerak. OTW ker bilik scan perot aku memulas2 dan aku dpt rasa constration selang 5 minit. Atas katil dibilik scan aku rasa nak nangis sebab sakit sgt...Doktor yg buat scan tak dpt cari kepala bb sebab dah masuk ke pintu rahim....cek punyer cek, rupanya pintu rahim dah bukak 5cm...pelagi terus nurse tolak masuk labour room tanpa sempat daftar...yg jg mangsa laki aku, tak leh masuk labour room sbb nama aku takder...hahahhahaha...kelakar2...lala kelamaan aku minta nurse cari laki aku kat luar...nurse tak banyak soal, buat jer apa aku suruh dgn senyuman...Alhamdulillah, memang nurse2 yg bertugas penuh dedikasi dan baik.....cuba masa kat hospital selayang dulu, aku mintak air masak skit pun diaorg siap tengking2...dahlah sakit...bertambah sakit jadinya...

Tepat Jam 6.10pm aku pun selamat lahirkan bb girl ditemani husben tersayang disisi..Alhamdulillah dia penguat aku masa nak bersalin, sebab aku nyaris2 serender untuk bersalin normal, sebab dah tak larat nak meneran...doktor pun ckp sopan2 jer, takder nak marah...bila rasa nak terjerit cpt doktor dan nurse suruh sebut ALLAH....Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya.....

Bukankan niat aku nak membezakan kedua2 Hospital ini, tapi ini adalah pengalaman aku...setiap org ada pengalaman masing2kan...tepuk meja jgn sampai patah kerusi...hehehhehehe

Nantikan ENTRY aku tentang MYBABY JADI PENDERMA UNTUK PESAKIT LAIN DAN DAPAT SIJIL TAU!!!!!

Sekian, terima kasih sudi baca....

Dec 5, 2011

ALHAMDULILLAH REZEKI DARI ALLAH

Alhamdulillah, aku telah selama melahirkan seorang lagi puteri pada 221111 jam 6.10pm di HKL dgn berat 3.83kg...

Nov 18, 2011

Baby masih mahu bermanja dlm perutku....

Hati aku berdebar menanti bilakah kehadiran insan baru yg telah 9 bulan dlm perut ku ini ingin melihat dunia. Papa, Abang dan kakak dia dah tak sabar ingin melihat baby baru nih!!!! setiap hari si abang akan bertanya " Mama bila bb nak kuar nih...tak sabar nak buat susu dia".....OMD, mama pun tak sabar dah nak tgk dia, iras muka sapalah kali ini......

Kini baby dah berusia 39minggu dan tinggal seminggu lagi due date aku...Eh kenapa yg kali nih malu2 nak kuar cpt??? Abang dan kakak dia semuanya keluar seawal 37minggu lebih....mungkin baby dlm prot nih masih enak dan ingin bermanja2 lagi bila sering kali diusap dan dicium oleh abang dan kakak dia....Besar sungguh ciptaanMU Ya Allah dan besar sungguh kasih sayang yg abang dan kakak dia tunjukkan.

Minggu terakhir nih telah membuatkan aku semakin tidak larat membuat kerja rumah tetapi terpaksa jugak demi anak-anak dan suamiku...aku memang tidak mengharapkan sgt supaya suamiku menolong kerana aku tahu kerja dia sudah membuatkan dia stress 100%. ....Tapi Alhamdulillah Allah masih kuatkan semangat dan kudratku demi memberi yg terbaik untuk keluarga.

Ya Allah, Kau permudahkanlah aku melahirkan zuriatku kali ini, Berikanlah kesihatan dan kesempurnaan yg baik kepada anakku..Aku bersyukur Kau memberikan Zuriat ini sebagai penyambung kasih sayang antara aku dan suamiku...AMIN






Making sup tulang lagi...minggu nih dah 2 kali buat..betul2 membuka selera aku smpi bertambah2 mkn dah hasilnya berat aku meningkat 3kg dlm seminggu.. Walllah...jmpt mkn semua yer!!!! Sedapnya...

Nov 16, 2011

Memuting jer anak gadis aku nih. Umur dah 2tahun 2 bulan tapi susah benor aku nak bagi dia hilangkan ketagih isap puting takder rasa nih..cm2 cara dah buat tapi tak berhasil jugak...takder puting tak tdo..setiap kali menangis mesti mintak puting.. Sapa ada petua yg boleh hilangkan ketagih dia nih?? Pls help me

Nov 11, 2011

product pilihan hati

Yesss...sudah beli set lepas bersalin..memang pakai set nih since anak pertama..Nona Rogay pilihan hati..Tapi harga dah naik ler..dulu harga RM300 tapi sekarang dah RM365..pokai tapi berbaloi2..dah serasi ngan badan aku..sapa yg nak bersalin aku rekemen product nih..selamat mencuba!!

DIPERSEMBAHKAN...... { ini bukan bola...ini perot ibu mengandung }



Latest picture aku..sejak menjak pregnant nih memang jarang amik gambar, takder mood nak bergambar...
Tetiba pagi td snap jer gambar sendiri sebab nak tgk perot bolat cam bola...

Hoyeeeeeeee...harinih last day aku keje!!!! Dah ambik cuti awal..90 hari!!!!
Duk umah leh goyang2 kaki dan bangun lambat sementara  tunggu baby nak kuar....

Kpd yg masih bekerja...selamat bekerja!!!! hehehhehehe


Terima kasih sudi baca!!!!




kalau suruh bercakap serah kat dia!!!!!!




Pagi ini 11.11.11 aku kelewatan bangun. Biasa kul 7.00pagi mesti dah siap semuanya, ready nak capai handbag cabut gi keje. Tapi disebabkan mlm tak berapa lena nak tdo akibat baby  dlm perut berjoget chicken dance, maka terlajak2lah aku...kul 7.15 baru tersedar...Ya Ampun!!!! Cnfirm2 lambat....

Asal aku bangun tdo, first sekali mesti kejut anak2 dulu sebab dorang memang liat nak bangun pagi...ehhh tipu2!!! Niat kejut anak dulu supaya anak2 boleh senaman atas perut laki aku kasi laki aku bangun!!!! Laki aku memang susah nak bangun pagi!!!!

Aku : Danish bangun..dah siang dah nih!!!
Danish : Nantilah kejap lagi, mengantuklah nih

Aku : Bangunlah Danish..kejut papa..dah lambat dah nih
Danish : Alaaaaaaaa mama nih, biarlah papa tuh tdo

Aku : Cptlah Danish kejut papa tuh, mama dah lambat nak gi keje.
Danish : Sabarlah mama ( sambil peluk bantal bucuk dia)

Aku : Cpt kejut papa tuh..kang mama tinggal kang!!! (suara aku makin meninggi...sebab dah pukul 7.45pg)
Danish : Takpelah mama...mama pegi jer keje dulu..pandailah papa pegi sendiri nanti

Aku : Jom Danish mama hantar dulu umah mak (pengasuh dia)
Danish : Takyah susah2..nanti danish gi ngan papa....bye mama!!!!

Bertuah punyer budak...bila ckp jer ader jer jawapan dia...kadang2 angin jugak, kadang2 rasa kelakar...nak buat camner...BAPAK BOREK ANAK RINTIK !!!!



Terima kasih sudi baca..!!!!



Nov 8, 2011

BILA SUDAH KEMARUK

Tak der modal lain nak citer bila jiwa lara nih dah terkenan buat apam polkadot tak kira masa w/pun mata tersengguk2 menahan mengantuk. Selagi tak menjadi seperti mana yg dikehendaki selagi itu mencuba w/pun anak-anak sibuk membebel nak mkn nasik...W/pun setelah berlumus2 tepung dibaju dgn jem melekat dikiri kanan pipi..akhirnya, berjaya menghasilkan yg terbaik...

Tukang rasa mestilah usben aku dan dia akan komplen jika tak jadi...terkeras lah..inti nak masuk dlm lah...terkembung sgtlah...dan hampir2 putus asa dan rasa nak campak periuk kukus ke bawah biar sampai kene kepala org!!!!

Bila dah berjaya menghasilkan yg terbaik, mulalah rasa taknak buat lagi sebab letih bila mulut usben tak benti2 menguyah...kukus 10 bijik, masuk mulut 7 bijik...walahhhhh letihnya nak menghasilkan 50bijik dlm masa sejam!!!!!..sampaikan tong sampah penuh dgn paper cup.....Huhhh!!!!

Meh tgk hasil2 yg betul2 menjadi dan sedap..dan masih takmau terima tempahan w/pun ada yg nak mengorder kerana aku tiada masa nak mengadap tepung 24hour...


Yg atas nih bawak gi opis bagi kwn2 komen....

Yang nih bawak balik kg untuk raya ituhari...dan kebanyakkan kata sedap dan ada yg nak order...sampaikan aku tgk mak bapak aku tak berkedip mata...



Terima kasih sudi baca



Nov 3, 2011

KUNING = FENIN...!!!!





Sebelum aku bercuti bersalin 3 bulan, kenelah siapkan punch kaler kunin penin nih siap-siap...dah memang nih keje aku yg termaktub dlm SKT....so nak taknak kenelah buat jugak...

Pening-pening lalat pulak pandang benda alah kuning nih...sakit mata...klu dah ader baby, elakkan menggunakan  apa sajer barang kaler kuning...petua org tua2 kata...klu mak baby guna barang kuning2 nih boleh jadi effect pada baby kene jaundis...entahlah...org tua ckp dgr jelah!!!

Kuno betul opis aku nih..masih guna punch card kan...org lain dah terlebih advance, siap ader yg kene scan  muka klu nak masuk opis...!!!! Nihlah nasib menumpang opis org lain, rasanya klu kat ibu pejabat dah pakai thumbprint kut....nasib-nasib....

Tapi guna benda alah nih senang nak kira OT, takyah nak print2 semula...dan klu agak2 terlambat leh calling2 member suh punch...( keje nih tak baik buat..sekali sekala takper)...

Terima kasih sudi baca!!!! Malas nak taip pepanjang....


PERCUBAAN KEDUA...Yessszaaaaaaaa!!!!




Percubaan kedua...Akhirnya jadi jugak bolat2  apam aku nih....w/pun ada yg pecah2 akibat terlalu panas kut!!!
Kaler tak berapa menarik sgt, sebab aku baru tuang kaler merah..anak aku dah letak kaler oren...huhuuu!!!! Nihlah kerja klu ada pembantu yg sudi membantu walaupunnnnnnnnnn.......(sambung sendiri lah yerk!!!)

Sedap oooo....kali nih aku letak filling kaya, sbb anaka ku tak suka filling blueberry tuh..masam skit kut!!!
Yg tak tahan tuh anak aku siap call nenek dia suh dtg umah mkn kuih bola nih!!!! hehehhehehe.....

Yes, MIL aku kata sedap..lembut tak tak berasa sgt Soda bikarbonat cam kwn dia buat...memanglah, aku letak skit jer...aku banyakan ovelete..hehheheheh!!!! Lari dari resepi asal...

Oklah...sesapa nak mencuba buat boleh cari resepi kat myresepi.com yer...

Kepada yg ajar aku camner nak jadikan apam cantik bulat2 terima kasih korang!!!! Jasa korang tetap dikenang!!!!

Terima kasih sudi baca..






Nov 2, 2011

Nov 1, 2011

PERCUBAAN PERTAMA!!!!


Arinih aku cuti, boring giler pulak..apa nak buat pun tak tau...last2 cuba nak buat kuih w/pun tangan aku memang jenis tak serasi pegang tepung....Percubaan pertama bt apam polkadot..hahahah kelakarlah apam aku nih, tak jadi bulat..apasal yerk???? Aku taktau nak cari jwpan kat mana!! Sapa2 yg terror leh lah ajar2 aku yerk...

Dia punyer rasa dah ok dah..aku letak filling blueberry...uhuhhhh sedapnya!!! Kpd yg boleh menyelesaikan masalah knp apam aku tak cantik..tlglah bagitau..nak sgt belajar nih..tq:)



Oct 31, 2011

Tik tok..tik tok..Waktu Berjalan....Hatiku berdebar-bedar

Berdebar-debar pulak hati kecik aku nih...cewah!!! Mcm first time jer!!! Padahal anak ketiga!!!!
Yang menjadikan hati berdebar2 adalah kerana aku tak tau bila masa baby rasa nak keluar?? Adakah time bekerja...time tdo, atau time jauh sedikit dari lokasi hospital!!! Huh...itulah yg merungsingkan kepala aku,
walapun barang2 dah prepare dlm bonet kereta!!!

Klu ikutkan sejarah-sejarah kelahiran dua anak aku...Alhamdulillah semuanya dlm keadaan sedang tidak terkejar2.

Sejarah anak sulung, air ketuban aku pecah pukul 2pm sebaik bangun dari tido tengahari, hari ahad...kebetulan laki aku pun sedang tdo jugak, aku terasa cam nak terkencing...elok berdiri jer...haaaaaaaaaaa laju jer air turun....feh, sib baik hari cuti!!!!

Sejarah anak kedua, aku turun darah time check up kat klinik...klu tak salah kul 10 pagi hari selesa, kebetulan pulak harituh laki aku cuti dan teman aku gi check up cuma dia tunggu dlm kereta sebab takder kerusi dlm klinik....pelagi, terus gerak bawak gi hospital...Alhamdulillah

Tapi yg kali nih aku berdoa-doa agar dipermudahkan semuanya...jgnlah kene time mlm, sebab susah nak handle...mana laki aku nak uruskan aku, mana laki aku nak uruskan anak-anak..klu sorang tahan lagi tapi nih dah berdua...dan janganlah sakit time keje, pun susah jugak sebab terpaksa pulak menyusahkan opismate...huhuhuhuuu!!!

Aku amik cuti seminggu lebih awal dari duedate, tapi sekarang nih aku dah dpt rasa cam baby tak sabar nak keluar sebab dah mula rasa cam sakit senggugut nak period tuh, kejap2 dtg..kejap2 hilang...dan baby kerap mengeras sampaikan aku rasa dah tak tahan sgt!!!...sejarah2 lepas camnih lah aku rasa...klu dah dekat 2 nak bersalin cnfirm rasa yg sama....dan sejarah lepas juga, aku biasa akan bersalin seawal 37weeks+

Doa-doakan aku semoga dipermudahkan segala urusan....AMIN



SEKALI JALAN JER SENANG......

Menu hari sabtu pagi!!!
Bangun2 tdo perot dah nanyi lagu dongdang sayang siap dgn muzik iringan dari perot rakan serumah...oh...itu tandanya semua sudah lapar!!!!

Apa mau mkn sarapan pagi ini??? Tgk stok mee dah licin..tgk stok bihun juga dah licin...punyer lama tak gi beli barang dapur!!!! Last bukak peti ais tgk daging yg entah berapa lama bermaustautin dlm peti ais rumah aku tuh...kira ok lagilah kut!!! Tgk ada sayur2 segar pulak baru jer rembat kat umah MIL aku sbb SIL baru balik dari cameron highland....

Wallahhhh mkn nasik lah!!!! Sedap jugak pepagi.....BEKPES + LUNCH!!!!

Pelagi sepantas kilat aku sediakan menu main campak2 tak sampai setengah jam siap dan terus dgn lantang bak harimau yg sedang lapar menjerit nama laki aku dan anak-anak aku bangun suh mkn nasik..!!!!

" Haaaaaaa...mama masak nasik???? anak aku terkejut
" Mak aiiii...mengamuk ker nih, kul 9.30pg dah mkn nasik"...laki aku bersuara

Ini jer yg ader!!!! SEKALI JALAN JER SENANG, MKN PAGI NGAN TGHARI SEKALI ....klu lapar ptg nanti kita gi mkn rojak jer kat Titiwangsa...

Maka terjadilah menu dlm gambar cun kat bawah nih

Sayur Campur Goreng osyster sos + Daging goreng kunyit cili api bersepah2 + telur dadar banyak bawang
Nasi panas2....habis licin..!!! AMEKKAW...





Oct 28, 2011

"kan aku dah ckp...ko taknak dgr".......


Tgk tajuk entry aku rasa cam nak lempang jer kan.....kasi lempang laju-laju baru tahu.....!!
Tak-tak...nih bukan entry cari gaduh, tapi nih entry nak citer pasal budak comel nih tdo...

Ha...korang tgk alangkah bestnya, klu aku yg tdo tuh...peh!!!! Mata dah ngantuk nih..rasa cam nak pejam mata..celik2 dah ader atas katil kat umah!!! Alangkah best klu boleh buat magic cam tuhkan...

Toksah berangan lah oii.....ko ingat magician tuh semua betul ker???? Tipu jer semua tuh!!!!

Hehehheheheheh....

Nama saya Harith Aiman
Umur saya 1Tahun 3 Bulan
Sy tumpang masuk dlm blog auntie cousin saya
Comel tak saya????

AUNTIE COUSIN = MAKCIK SEPUPU
Tak boleh blah pangkat tuh kan...aku taktau istilah yg betul dlm omputih!~ Puiiihh


Terima kasih sudi baca


Oct 27, 2011

BUKAN AKU YG MENGIDAM........


Tgh duk santai2 mkn stobery fresh hasil rembatan SIL kat cameron Highland 2 hari lepas, Laki aku menyuarakan hasrat yg dia MENGIDAM nak mkn sotong tepung kat Muara Ikan Bakar, Klang...


Aik? sapa yg mengandung nih??? hehhehehehehhe.....

Bab mkn aku takleh nak tolak sebab sekarang nih selera mkn aku berada di tahap MerongMahawangsa...w/pun dah mkn nasi stok 2 org mkn, boleh lagi sumbat spagetti yg dimasak semalam yg tersimpan rapi dlm peti ais...dasat tak dasatlah!!!!

Laki aku blm mengcnfirnkan lagi jadi pergi ker tak...aku terus pakai baju siap2...hehehhehe!!! tak boleh blah ko...org ajak mkn mana boleh lengah2...pulak2 mkn tak kuar duit..selera lain mcm skit!!!!

Sampai2 terus merembat udang2 besar, ketam dan sotong2 segar...kali nih malas nak amik ikan sebab mkn berdua jer...ikan memang jarang habislah...maka terjadilah hasil RM128 utk 2 org mkn!!!!!


Nihlah sotong tepung  yg dia ngidam2 tuh...aku mkn aderlah 5-6 ketul...yg lain2 semua sumbat dlm perot laki aku...camner tak ngandung bersama

Aku mkn 1 jer...anak aku mkn 1, lagi 4 laki aku bedal...giler mengidam


My doter ngan laki aku...mana my son???? my son balik kg!!!

Mkn 2 org + anak aku sorang...air order sampai 5..tak boleh blah...

Balik sampai umah, terus laki aku terlentang cam ulor sawa kekenyangan...amekkaw!!!!

Psst...Perasan tak banyak entry yg takder muka aku klu bergambar!!! Pembawakkan budak dlm perot nih telah menghilangkan mood aku utk bergambar...hoyeee!!!

Terima kasih sudi baca...


Oct 25, 2011

JOM MAIN LAYANG-LAYANG

Setiap kali beriadah ker taman layang-layang kepong cnfirm2 anak-anak aku nak jugak beli layang-layang baru walhal baru jer beli seminggu yg lepas...nak taknak terpaksalah turutkan jugak..klu tak dorang tarik muka 18 inci dan lagi dasyat siap guling2 kat padang tuh selagi tak dpt yg baru!!!!

Ahad baru-baru nih duit mak bapak dorang melayang RM33 dek kerana nak layang-layang baru...huhuuu!!! Sekali beli sampai 3...Mula2 beli satu...Spiderman punyer gambar...tgh main2 angin tiup kencang dah tersangkut kat pokok...puas tarik2..tak boleh...dah melayang RM10 hinggit... pelagi, mengamuklah dua beradik tuh takleh nak main dah....

Then si abang berlari ke tmpt jualan layang2 dah berdiri tegak bak nak nanyi lagu negaraku..rupanya2 berkenan pulak kat layang2 burung RM16...huh!!!! Taknak yg murah2 nih..nak beli yg mahal jer...kopak2!
Sebab taknak malu dia duk mengadap layang2 tak berkedip mata turutkan jugaklah......

Tak pasal2 pulak adik jeles....nak pulak layang2 mickey mouse RM7, bila suh share dia kata taknak...pandai pulak menjawab tuh " Danish ada..eca punyer mana?" huh....nasib-nasib..!!!!

Klu ikutkan aku malas nak beli dah...tapi bapak dorang nih jenis suka turut kehendak anak-anak...
" Beli jelah....daripada dorang duk mengamuk nanti...sampai mlm susah nak pujuk"

At last laki aku keluarkan statement " HARI MINGGU LAIN KALI KITA DUK UMAH JER...JIMAT!! LAYAN TGK DISNEY CHANNEL " hahhahahahhahahah.....


Eecha dgn Layang2 Mickey Mouse..kartun kegemaran dia


Danish dgn layang2 burung helang...


Bukan pandai main pun.....yg tukang main bapak dorang, pastu bila dah tinggi mak dorang pulak tolong pegangkan...sampai tersangkut2 dgn tali layang2 org lain....

Last2 dorang main kejar-kejar...guling2.....huh!!! anak-anak....

Terima kasih sudi baca!!!!


Oct 24, 2011

Saya Tolong Mama Lipat Kain....

Cuba melipat satu persatu

Dan inilah hasil lipatan anak gadis aku

Mlm minggu hari tuh nak gadis tolong aku lipat kain...lalalala!! W/pun hasilnya sungguh kelakar..tapi takperlah belajar dari kecik2. Moga2 besar nanti ringan tulang menolong aku kat umah...satu persatu nak kene ajar mcm mana nak buat, tapi dia marah...hehehhehehehe!!! siap ckp "mama nieeeeeee...biarlah eca lipat diri (sendiri)"

sayang anak mama!!!!:


Thanks you 4  reading this entry...Wink..wink..

Oct 21, 2011

35 weeks oledi maaa.....

Huh..perot hampir cecah stering!!!!!



Oct 20, 2011

KEMARUKSSS....




Setiap ptg sblm balik keje mesti nak pekena dulu snikers...klu tak dpt satu hari rasanya sungguh tidak ceria...sedapnya!! Wpun pewot dah kenyang tahap gaban..snikers tetap gak nak telan...


Tenkiu..


Minggu2 Terakhir yg SANGAT MALAS.....




Sekarang nih kandungan aku dah nak  masuk minggu2 terakhir...Now 35 weeks...Mengikut History anak-anak  sebelum nih semuanya  aku lahirkan dlm lingkungan minggu ke 37 dan 38...Oh rasa cam nervous pulak rasanya yang kali nih sebab tahun 2010 tak mengandung...hahhahahahahha!!!!!

Barang-barang baby semua dah siap disediakan...yg mana nak letak kat umah...yang mana nak letak dlm kereta...yang mana nak bawak gi hospital...yang mana nak bawak masuk labour room, semua dah diasingkan supaya tak kalang kabut nanti.....

Tapi ader satu perangai yang terjadi kat aku masuk minggu2 akhir nie (Laki aku yg perasan)....aku dah jadi PEMALAS TAHAP GABAN!!!!!!! semua benda aku suka lengah2kan...termasuklah masa yg dulunya menjadi keutamaan dlm diri aku.....

Meh kita tgk apa perkara2 yg laki aku tegur

1. Dah malas masak...asyik nak mkn kat luar jer!!!
Reason aku : Tak selera mkn masakan sendiri....

2. Lepas mkn malas basuh pinggan, laki aku lah yg tolong basuhkan
Reason aku : Tangan aku jadi kering giler lepas pegang sabun

3. Lambat Bangun pagi specially time nak gi keje (bila aku lmbt bangun dia pun lambatlah)
Reason aku : Tidur tak nyenyak dah dah kurang selesa dah, baby kuat sgt menendang time mlm (punch card aku hari2 merah)

4. Lepas pakai baju main campak2 jer ikut dan..dialah tolong kumpul masuk mesin basuh
Reason aku : Letih sgt...mana nak kutip baju anak, mana nak kutip baju sendiri...(takleh pakai alasan nih)

5. Kain baju dah malas nak basuh walhal masuk mesin jer, kadang2 2 minggu br basuh..sampai spentot pun dah habis
Reason aku : Malas nak jemur kain, apatah lagi nak melipat...huhuhuhuhuhu

6. Malas nak kuar jln2 specially time ujung minggu bawak anak pegi taman mainan
Reason aku : Tak larat nak mengejar dah...cepat penat, dari aku duduk jer kat taman tuh baik duduk umah layan tv

7. Dah malas nak update BLOG
REASON AKU: TAKDER MOOD!!!!
(yg nih aku sendiri yg MALAS........takder kene mengena ngan laki aku!!!!)



Terima kasih sudi bace ***


Oct 19, 2011

Basikal Oh Basikal


Basikal ni br beli tapi takleh pakai dah...so jd hiasan dlm stor! Entah bilalah papa nak baiki yer???

Oct 14, 2011

SEDIKIT LAWAK HARI JUMAAT!!!!


KHAS UNTUK LELAKI
haaa.. ni dia tips paling cun utk pilih bini..



Nak Pandai = Cari isteri cikgu
Nak sihat = Cari isteri doktor
Nak kaya = Cari isteri anak tan sri
Nak glamour = Cari isteri artis
Nak gaduh = Cari isteri samseng
Nak sembang = Cari isteri penceramah
Nak alim = Cari isteri ustazah
Nak gemuk = Cari isteri chef
Nak selamat = Cari isteri polis
Nak stylo = Cari isteri kaki shopping
NAK MAMPUS = Cari isteri muda yg 1 ofis dgn isteri tua…

hahahhahahahha......

Oct 13, 2011

VIRUS HFMD MELANDA ANAK-ANAKKU



Sehari selepas discaj dari wad...getting better!!! Sebab tuh mampu tersenyum
lihat di dagu dia...kesan dari sakit tuh...kat tangan tak berapa jelas

Apa itu HFMD ? Hand, Foot, Mounth Disease...dlm bahasa melayu tulin versi pulak bermakna Virus Tangan Kaki dan Mulut sedang menular dikalangan anak-anak. Dua org anak aku turut dijangkiti jugak...sian dorang, sakit mulut..sakit tapak kaki dan sakit tapak tangan...siap bernanah2...hisssssss, cam ala2 kudis buta tuh!!

Dua hari warded kat Inst. Pediatrik HKL. Pening kepala aku...aku dah ler tak berapa larat nak bergerak sana sini, sib baik usben aku dapat kebenaran utk EL..dialah yg banyak membantu. Klu sorang admit masih gagah lagi, tapi kali nih dua2 serentak...Klu laki aku tak boleh cuti..mau aku terberanak kat wad kanak-kanak tuh....

HFMD nih sejenis penyakit berjangkit, so anak aku dpt pun dari sorang baby 9 bulan kat tmpt pengasuh dia...biasalah anak gadis aku nih suka bergomol ngan baby tuh....tak tau pulak baby tuh dah diserang HFMD...mungkin baru nak bermula...then dia kongsi pulak air minum ngan bang dia...maka dua2 terus terjangkit..

Penyakit nih berjangkit secara pantas tanpa ader hint2 traffic light...huh! serammmmmmmm jer..
Tak sampai hati tgk anak aku nangis setiap masa, so bawak pegi HKL..check2 terus kene admit..pada asalnya aku hanya bawak anak gadis jer checkp up, bila doktor kata kene admit, aku terus ckp si abang pun sama cuma blm teruk..doktor tuh aper lagi, cpt2 buat surat tuk admitkan sekali abang dia.

Dorang admit kat wad KK6, tempat biasa klu dimasukkan wad...tdo satu malam penuh penyeksaan, then bila doktor pakar dtg esoknya, suruh discaj dan kuarantinkan saja di rumah....Alhamdulillah!!! Hilang lelah aku sekejap!!! Aku rela duk umah dari jaga anak diwad...suatu penyeksaan...!!!!

Mulanya Aku rasa pelik jugak kene kene discaj, doktor kata anak aku dlm kategori masih aktif bermakna virus tuh bukan dlm kategori kritikal. Dia takut akan berjangkit dgn budak2 lain yg kebanyakkan dlm wad masa tuh baby bawah 1 tahun. Ok Fine...balik rumah dgn hati gumbira w/pun terpaksa ambil EL untuk jaga anak-anak...

Menurut fahaman doktor yg merawat, penyakit nih dtg dari tanah...so lepas nih kene berhati2lah..kene bersihkan diri anak2 sebelum dorang mkn, minum tdo..


Terima kasih sudi baca

TUNAIKAN HADIAH YG KE 4 TAHUN TERTUNGGAK......



Alhamdulillah, Rezeki anak....saat menghitung hari utk melahirkan anak ketiga, dapat pulak rezeki durian runtuh w/pun bukan musim durian sekarang nih..Kakitangan kerajaan yang dah berkhidmat 3 tahun tahulah aper yg dimaksudkan Durian Runtuh tuh...hehehehhehe!!!!

4 tahun hadiah Anniversary aku nak bagi suami tertunggak....biasa tanya dia, apa yg dia nak...dia jwb biarlah dulu..nanti2lah!!! Hadiah paling berharga adalah melahirkan anak2 dia...tuh pasal setiap tahun aku beranak....hahahhahahahah!!!!

Itu dah semestinya hadiah yg tidak ternilaikan...nih aku nak bagitau hadiah yg berbentuk material.....
Last2 bila dah tahu si isteri dpt durian runtuh, dia pun menyuarakan hasrat supaya menunaikan hadiah anniversary yang tertunggak tuh....tapi yg paling aku rasa bestnya, hadiah dia kepada aku tak pernah tertunggak...mesti ader setiap tahun, sebab hadiah yg aku mintak adalah pakej percutian jer...jarang  bentuk2 material nih...!!!!

Nak tau hadiah aper???? Nih ha...benda besar nih, sampai poket pun tak muat nak sumbat....sekarang nih tidur mlm pun tersenyum2...hati sentiasa ceria...aku suh buat aper saja sanggup buat...keikihekihhhh...tuhlah dia penangan Galaxy SII yang dpt secara free....




4.3 inches Super AMOLED Plus capacitive touchscreen with 480 x 800 pixels and 16M colors
Gorilla Glass display
Accelerometer sensor for UI auto-rotate
Touch-sensitive controls
Proximity sensor for auto turn-off
Gyroscope sensor
Swype text input
MP3, WAV ringtones
3.5mm Audio jack
Proximity sensor for auto turn-off
Gyroscope sensor
Video calling
Call recording
16GB/32GB internal storage and 1 GB RAM
microSD memory up to 32GB
GPRS speed upto 32 48 kbps
EDGE Class 12
3G HSDPA speed upto 21 Mbps
Wi-Fi Direct WLAN
Bluetooth v3.0+HS
microUSB 2.0
8 MegaPixel camera with 3264×2448 pixels, autofocus and LED flash
Geo-tagging, touch focus, face and smile detection
1080p@30fps Full HD video recording
2 MegaPixel Front Camera
Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 proccessor
Android OS, v2.3 (Gingerbread)
Orion chipset
MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Stereo FM radio with RDS
A-GPS support
Social Networking applications
JAVA application
NFC support (optional)
Digital compass
MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 player
TV-out (via MHL A/V link)
SNS integration
MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player
Organizer
Image/video editor
Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
Adobe Flash 10.1 support
Voice memo/dial/commands
Predictive text input
Standard battery, Li-Ion 1650 mAh
TouchWiz UI v4.0
Multi-touch input method

Sekarang nih kerja2 opis hanya di jari dia...tak perlu terkejar ke sana kemari lagi...masuk keje kul 8pagi sampai umah 12mlm...sekarang tidak lagi...dgn adernyer Galaxy SII kul 8 dah sampai umah melayan anak-anak...!!! All sistem company dah dia masukkan kat dlm gajet dia nih....hati aku pun senang!!!!

To my Husband
THANK YOU FOR BEING SUCH A GREAT HUSBAND AND FATHER. WE LOVE U


pssss...: Agak2 lepas nih baper tahun pulak hadiah anniversary akan tertunggak????




Berpaling Tadah Sudah.....


Perasan tak? Perasan tak? Kita dah berpaling tadah dgn bf lain....benci bf lama Nama Nuffnang tuh...kedekut! Nak bagi duit skit pun mkn masa bertahun2....benci..benci....rasa cam nak tutup jer blog tak glamer nih....!!!!!

Kita dah ader bf baru..nama dia Advertlets.com ! Comel tak??? cer tgk kat blog kita...kita letak dia kat atas ngan sisi kita tau....bf nih baru jer kita letak ari Jumaat itu hari... tapi dah berhasil singgit lebih...oklah tuh!!!! sapa nak bagi duit free kan.....huhuhuuuuhuu!!!

Nanti klu Bf baru nih buat hal jugak...kita nak biar jer blog kita penuh sawang cam kat bawah reban ayam atok kita...tapi buat masa sekarang nih tunggu dan lihat jerlah.....

nih lah bf baru kita...ensem tak????



Tima kasih sudi baca!

Oct 7, 2011

Aku Menteri Kewangan Dlm Kabinet !!!!!


Pepagi td sambil drive nak ke opis, bukaklah radio Hot.Fm pastu tertarik terus dgn topik pagi Am Crew bersama AG dan Ucop Wilcha....alah, sempena pembentangan budget ptg nih kan....

" SIAPA MENTERI KEWANGAN ANDA "

Mcm2 kisah ado..ada yg kata bapak dia, mak dia, laki dia, bini dia, anak dia, anak angkat dia, bapak angkat dia..jiran dia pun ader??? Jiran???? Tipu..tipu....

Dlm Kabinet Aku, aku adalah Menteri Kewangan dan aku sendiri yg lantik diri sendiri...giler kuasa kan.......kenapa aku ckp aku????? Laki aku bagi duit semua aku uruskan (klu dia tak bagi aku akan mintak -siyes tak malu)....dari barang dapur, barang2 anak, bayar bil itu ini..shoping2...segalanya aku buat!!!! Kenapa laki aku tak lantik diri dia untuk jadi Menteri Kewangan????? Sebab aku TAK BAGI......wakwkwakkwkakkkkkaaaaa!!!!!!

Klu dia jadi Menteri Kewangan aku rasa banyak benda yg ter MISS untuk dibayar termasuklah nak bayar bil hp sendiri!!!! Duit dia adalah untuk semua kegunaan rumah termasuk duit belanja anak aku sorang singgit wat beli choki2 tiap2 kul 10 pagi ....(tgk baru 2-3 tahun dah mintak duit banjer tau...sbb aku tak suka pengasuh dia belikan apa yg dia nak)

Klu laki aku nak beli aper2 keperluan diri dia sendiri mesti aku nak kene guide jugak..takut benda yg nak dibeli melebihi budget asal....hehehehhe!!!! Menteri Kewangan Giler Kuasa kan.....tapi klu bab mkn2 Menteri Kewangan nih akan surrender dan akan menjadi Juru Ckp jer...sebab bab mkn memang tak pernah nak berkira sgt...apa nak mkn terus gi serangggggggggggggg!!!!! Tak pk dah pasal budget..janji Kenyang!!!!

Aku bukan saja Menteri Kewangan, Menteri Kesihatan aku jugak , Menteri Keselamatan Dlm Negeri pun Aku, Menteri  Asas Tani pun aku...Cuma Menteri Pertahanan jer masih Kekal Milik Laki Aku...heheheheh!!!! Yg nih takleh nak rampas lah.....

Tq for reading this entry.....:)


Pssst : Tak sabar nak dgr budget ptg nih kul 3pm, arap2 adalah yg boleh mengembirakan hati aku!!!!



Oct 5, 2011

Nanti klu Danish Terbang Macam mana?????




Masih ingat entry Batman pam tayar??? Tak ingat??? Baca SINI

Ini bukan nak citer pasal Batman pam tayar lagi, tapi nak citer pasal baju Batman yg Anak aku Danish pakai nih....

Masa mula2 beli, inilah baju yg selalu dia nak pakai...blm kering kat ampaian pun dah sibuk2 nak pakai..pendek kata lepas dia bukak baju cpt2 aku basuh takut dia mintak lagi.....ini citer dua bulan lepas tau...

Tapi sekarang nih, dia dah taknak pakai....bila aku sediakan baju nih untuk dia pakai, mesti dia pergi simpan balik dan ambil baju lain...aku pun pelik...dan terbukaklah hati aku nak tanya dia kenapa semalam....

Aku : Kenapa Danish taknak pakai baju nih dah??? Tak muat dah ker???
Danish : Muat jer....
Aku : Abis tuh? Naper taknak pakai???
Danish : Nanti klu Danish pakai..danish terbang camner??? Susah mama nak tangkap..klu terbang2 pastu tersangkut kat pokok pulak?? Nak jolok danish camner????
Aku : Wakakkwkakkawaaaakkaaaa...... tak boleh terbang punyer...(aku gelak sampai keluar air mata)
Danish : Nenek ckp boleh.....tuh Danish takut nak pakai...

(adussssssss terpengaruh betul dgn kata2 nenek dia)


Terima kasih sudi baca ^___^




Gini Rupenyer...hishihisshhh...!!!


Serius tak tipu.....aku tak pernah tgk gimana ruper ikan salmon? kecik ke besar ker, ader ker ala2 ikan tuna...sekali pun tak pernah nak cube2 tanya kat en google......biasa tgk pun yg dah siap dipotong2 letak atas sushi..ala yg korang suka mkn sampai jilat2 celah jari tuh...kaler merah2...ingat tak? ingat tak?

Tertiba dpt email dari penghantar misteri  ( nama pena Rizal Tempe) yg dah berpuluh tahun aku tak kenal pun siapa dia..anak siapa dtg dari mana...tapi tak pernah jemu2 hantar email2 yg dlm kategoi sedikit bestlah...

Meh tgk camner rupa ikan salmon versi complete siap dgn sisik....Rupa2nya gini rupenyer yerks....sedikit tak comel...



Yang kat bawah nih yg biasa kita lihat ditepek atas makanan org2 jepun termasuk org melayu yg terlalu gemar makan sushi mcm Fatin Liyana tuh....ikan mentah yang manis ( yer ker??? aku tak pernah mkn sushi ikan salmon)..


Terima kasih sudi tgk...



Pesanan Penaja yg tak ditaja
Banyak citer2 yng nak sori mori kat sini, tapi pc rosak kat umah...gambar takleh nak transfer..nak buat kat opis...harammmmmmmmmm kene block!!! Cet!!!!

Sep 27, 2011

IF MOMMY SAY NO..PLS ASK GRANDMA....




DANISH with ATUK dan NENEK

Confirm grandma said YES......situasi begini biasa akan berlaku kepada cucu2 sulung dlm keluarga....kenapa?????

Cucu sulung biasa akan menjadi cucu emas berlian kepada atuk dan nenek. Tak ckup emas belian..dialah pengarang jantung hati, pengubat duka lara...dan mcm2 lagi situasi dan kadang2 mengalahkan kasih sayang terhadap anak sendiri...(sob2 sedih......lap air mata dgn tuala kaler purple)

Why???

Saja nak kongsi citer2, anak lelaki aku adalah cucu sulung sebelah laki aku, org yang paling rapat dgn nenek dan atuk dia abad ini. setiap sabtu ahad cnfirm akan bercuti2 dan bermanja2 ngan nenek dan atuk dia..tidur bawah ketiak..hehehhehe!!!

Setiap kali aku marah dia, cpt2 dia ajak bapak dia pergi umah nenek konon2 nak mengadulah mama dia marah..even tgh mlm pun...huh stress jiwa dan raga!!!! Andai sesuatu benda yang dia nak buat aku tak bagi tapi bila ngan nenek dia...semua boleh...itu ini boleh...w/pun dlm hati aku risau sebenarnya..

Aku bagi contoh....

- Nak potong buah epal sendiri dgn pisau...cnfirm2 aku tak bagi takut terluka tangan TAPI klu kat umah nenek boleh jer..nenek sanggup mengadap cucu tersayang siap boleh ajar camner nak potong.

- Nak tolong menyapu sampah, aku tak bagi sebab akan melambatkan kerja aku yg lain dan cnfirm sampah yg disapu akan lebih teruk jadinya...TAPI dirumah nenek boleh jer...biarlah bertambah sepah..takper2 nanti nenek sapu semula.

- Panjat memanjat atas meja kerusi memang aku marah kaw2..takut jatuh dah susah, melalak tak ingat dunia TAPI klu kat umah nenek, nenek boleh jaga dan berdiri disisi cucu biarpun ikan kat dapur blm goreng yelah jaga2 takut jatuh.

- Nak tolong memasak, nih aku paling pantang sekali...takut ooooooooo terkena minyak panas bagai..kita yg dah tua pun sakit kene inikan budak kecik..TAPI, kat umah nenek boleh jer...sanggup nenek dukung dan pegang tangan cucu..siap ajar lagi camner nak buat....huhuhu terharu2..!!!

Banyak jugaklah situasi2 yg aku rasa ... "aduh susahnya bila anak jadi kesayangan nenek dan atuk nih"

Kadang2 kelakar jugak bila Danish nih selalu ckp kat aku "MAMA NIH...APA PUN TAK BOLEH"
Bukannya tak boleh..actually kene berwaspada sebelum apa2 terjadi..yelah apa2 pun nanti mama jugak nak kene EL, amik CUTI bagai..yer tak????

Terima kasih sudi baca ^__^




Sep 26, 2011

Oh Ketandusan.....




Takder idea dah nak mengupdate belog...semangat nak update citer2 kurang best dah takder...nak blogwalking pun semangat down giler...mungkin banyak sgt kerja2 lain yang lebih penting untuk dibuat antaranya checkup utk ibu2 mengandung dah kembali kepada satu minggu satu kali dan hampir membosankan jiwa dan raga...siyes tak tipu!!!!

Kepenatan bijik mata Biru juga adalah penyumbang terbesar yg telah melanda diri aku..nih blm lagi kepenatan anggota jasmani dan rohani yang lain-lain..

Tapi2..hari nih aku nak share satu citer skit yang mungkin akan mengundang marah atau ketensionan perempuan2 yang bergelar isteri...ampun maaf dipinta!!! Aku nak  bagi  tajuk....

JADILAH ISTERI YG PANDAI BERDIKARI

Mlm Sabtu lepas terjumpalah kwn lama aku disebuah majlis rumah terbuka...dia ada mengadu tentang ketidakcukupan duit akibat dia berhenti kerja kerana terpaksa w/pun jiwa hati perasaan tidak rela..!! kesian..sob2..sambil mengelap air mata sebab kepedasan sambal kicap....

Sebab aper dia kata dia terpaksa?????
 Dia tidak boleh memandu kereta, motor apatah lagi keberanian untk menaiki kenderaan awam..tahap keyakinan diri hanya berada 1% dlm hati...segala2 nya mengaharapkan laki yang buat...

Situasi terjadi...
*Laki dia kursus seminggu terpaksalah dia amik cuti seminggu jugak sebab takut nak naik bas gi tmpt keje walhal opis ngan rumah cuma amik masa 1/2 jam jer.

*Laki dia demam/sakit..dia jugak kene amik cuti sebab takder sapa nak hantar gi kerja

*Klu laki dia outsataion sebulan terpaksa dia amik cuti tanpa gaji...padalah kunci kete kunci motor ada kat umah...nak naik bas??? katanya rela tak pergi kerja

*Dan yg paling syahdu dgr, bila beras habis..sanggup tak mkn sebab keberanian untuk keluar rumah berjalan kaki ke kedai takder...takut mengalahkan nampak Otomen tgh bergaduh ngan raksasa..wallahhh
Serba serbi mengharapkan laki dia buat dan tidak yakin dgn kebolehan diri sendiri...nasib baik blm ada anak...klu ader anak nanti taktaulah camner nanti agaknya??? Aku tiada jawapan nak bagi pada dia cuma aku pesan....cubalah jadi berani skit dan berdikari..atleast tak pandai memandu pun, beranikan diri menggunakan pengangkutan awam....!!!!


Psst....siyes aku rimas sebenarnya bila kwn aku nih mengadu kat aku mcm nih....aku lemah tgk pompuan yg lemah semangat..rasa cam nak cubit2 telinga dia pun ader!!!!

Maaf kpd yg terasa...cuma pikirkanlah jika sesuatu berlaku secara emergancy...mesti panik kan!!!!

^Terima kasih sudi baca^^



Sep 21, 2011

Hotdog ader telur mata kerbau?????





Meh2 kita cuba ubah selera skit...mkn hotdog bersama telur mata kerbau....camner nak buat?????
Meh tiru kat bawah nih.....







Nampak lazatkan...buat utk budak2 mesti dorang suke...selamat mencuba

terima kasih sudi singgah sini ^  _ ^

Sep 20, 2011

"Opsss...malunya! Saya Salah Org"...


Sedap2 aku duk menyedut  air kotak singgit Perisa Laici sambil bagi burung2 merpati mkn popcorn kat Batu Caves...tetiba terasa ader org menepuk bahu aku dgn kuat sekali..

Woi...lama tak nampak ko, mana ko hilang??? Tup2 perut dah boyot...

(sapa pulak minah nih? aku mcm tak pernah kenal pun)

Beb...buat2 tak kenal aku pulak...Woi Zana..aku Aida lah, satu batch ngan ko kat UiTM Dungun tuh...ko tak ingat ker?

(Bila masa pulak nama aku Zana? dan bila masa pulak aku belajar kat sana tuh...aku masih terpingga2....)

" Maaf yer...saya bulan Zanalah..saya Norrie...awak salah org nih"

Ye ker...alamak, malunya saya..Minta maaf yer. Igt kawan saya tadi...muka dia sebijik muka awak

Tak pasal2 minah tuh kene sound ngan bf dia kut..." Lain kali nak tegur org bagi salam...jgn pakai sergah jer..kan dah malu"

Betul ckp bf dia tuh...sib baik aku tak sempat belajar karate, klu tak dah patah riuk dah minah tuh aku kerjakan...hhhehehehhe..bila di pk2 balik, minah tuh ckp muka aku sebijik cam kwn dia...terasa jugak ingin terserempak dgn muka yg seiras ngan aku...hehehhehehe!!!


Cuba perhatikan gambar nih...anak2 kucing nih muka semua sama kan....
takder motip pun letak gambar nih...sajer jer sebab kucing2 nih tiut sgt!!!!

Terima kasih sudi baca ^ ^

Sep 19, 2011

Kenduri Nasi Minyak Banjir



Ptg semalam kwn en. usben aku kawen kat kg Chubadak Sentul...baru jer sampai dan melabuhkan bontot serta cop2 cawan utk melepaskan dahaga..tetiba...............

Hujan turun dgn lebatnya tanpa memberi isyarat hujan akan turun...Maka bertapalah aku dlm khemah yg ader bocor sana sini dlm kelebatan hujan tidak terkata...perot lapar nak mampos, tapi akibat hujan dan hidangan makanan berada jauh dimata, maka isikan perot dgn air sirap perisa air hujan dengan lahapnya...amik ko akibatnya en usben aku MC hari ini akibat cerry berry...huhuhuhuhuuu!!!! Sib baik aku terselamat w/pun simptom2 sedang dirasakan sekarang...

Sampai kenduri kul 12.45 tghari dgn hajat nak mkn banyak2 sebab dah lama mengidam nak mkn lauk org kawen tapi kul 3 lebih barulah dpt mengambil mkanan w/pun dah dlm kategori nasi basah kehujanan...nasib..nasib...

Hujan yg tak berhenti turun menyebabkan banjir sehingga melepasi paras buku lali...sedap2 mkn tgk banyak selipar2 yg hanyut...hehehehheehhe!!!!

Kesian jugak kat aku sebab tak dpt nak amik gambar pengantin sbb pengantin dah cabut masuk dlm rumah. Org2 kata perantin dah basah lencun...pelamin pun dah teruk aku tgk...habis karpet2 merah dah tenggelam...

Meh tgk gambar nih, aku nak amik gambar byk2 pun seram..takut hp jatuh dlm air...hehehhehe



Teringat pulak masa aku kawen dulu...tapi masa tuh tetamu dah habis dah...hujan lebat sampai terbang khemah...sempat jugaklah basah bersama2 dgn baju pengantin yg disewa mahal nak mampos....hehehhehehe

Terima kasih sudi baca..!!!


Sep 15, 2011

TOLONG JGN TAHAN KENDERAAN INI DITEPI JALAN....





Actually aku taktau nak kategorikan kenderaan ini sebagai aper....adakah Van? Lori? MPV mahupun Bas...Tapi yg pasti ia adalah pos bergerak yg memudahkan anda menjelaskan bil2 api, astro, bil telefon yang tercatat dlm bil anda samada bil semasa mahupun bil tertunggak berbulan-bulan...Opsss wang pos pun boleh beli kat sini....

Tapi jgn pulak anda menahan kenderaan ini yang sedang berjalan di jalan raya semata 2 nak bayar bil hp anda yg telah dibar beberapa minit sebelum anda sempat menghubungi kekasih/pakcik/suami/isteri anda ok!!!

Kenderaan ini akan berhenti ditempat2 yg stategik dgn lokasi org ramai, sebagai contoh di tepi pasar2 borong, ditepi pusat riadah mahupun ditepi medan2 selera...

Aper??? Tak pernah jumpa???? Itu adalah nasib yang tidak menyebelahi anda kerana aku telah beberapa kali melihat org beratur untuk menyetelkan bil2 dirumah mereka yg kemungkinan menyimpan bil2 tersebut di dalam poket seluar mahupun poket baju mereka.

Mudah bukan???? Tak payah tunggu di dalam pejabat pos lelama sampaikan surat khabar metro habis dibaca termasuklah iklan kerja2 kosong semata2 nak bayar bil yg hanya 20 hengget....hehehhehehehhe

Ok...sekadar info untuk anda..selamat mencari dan menjejaki mereka..

Terima kasih sudi baca..





Sep 13, 2011

EDISI LEPAS GERAM......!!!!



Korang suka tak klu pepagi masuk2 opis nak kene mangadap org yg suka dgr ceramah2 politik pastu sajer on laugh speaker bagi satu alam dgr???? Oh tidak.......tension tau!!!!

Klu ceramah agama mau sedap jugak didengar...ini tak balik2 pasal Mat sabu...aduh rasa cam nak hempuk kepala dia dgn printer besar kedabak tepi aku nih....

Apa salahnya gunalah earphone, takder ganggu sesapa...ko nak gelak guling2 pun lantak kolah kan...ini tak..kita pepagi mood biasa down giler..ditambah pulak suara2 penceramah yg memang aku tak kenal ofcos memekak pepagi..aduhai!!! susah nak ckp...!!!!

Klu si MR XYZ nih masuk opis pasti gamat..dgn hentakkan drover yg dia rasa dia sorang jer ader...dgn bunyi seretkan kasut lagi...kerusi kelentang kelentung...wahhhhhhhhhhhh stresss...rasa time tuh jugak nak gi dptkan choki2 dan gigit sampai parah!!!!

Cuba satu hari dia cuti, terasa opis aku nih aman damai ibarat duduk dlm hutan yg ader air terjun sambil layan kicaun burung....terasa sungguh perbezaanya....entahlah!!!!

Setiap org lain perangainya...tapi cubalah hormati HAK PRIVASI ORG LAIN!!!!

Terima kasih sudi baca....ini edisi luah perasan!!!




Sep 12, 2011

BERCERITA PASAL KARPET MESTI BERKAITAN DGN BANGLA.....



Mat Bangla : Kakak, ini karpet kita kasi murah, boleh bayar ansur saja..satu bulan satu puluh ringgit pun buleh ...
(satu puluh ringgit  = RM10)
Aku : Berapa Harga ?
Mat Bangla : RM450
Aku : Mak aih...itu pun murah..itu cekik darah
Mat Bangla : Jgn itu mcm lah kakak, kakak boleh bayar sikit2 saja..
Aku : Klu bayar cash berapa boleh dpt?
Mat Bangla : RM300 boleh kasi jalanlah kakak...
Aku : Takpa2..pegi cari rumah lainlah dulu!!!


Situasi begini selalu terjadi bila tinggal kat umah tingkat2..sanggup bangla tuh panjat setiap tingkat nak juai karpet yang boleh bayar ansuran kete sebulan...

Kebetulan aku memang nak cari karpet, tapi klu dah jual mahal cekik darah pontianak, sapa mau beli...
Last2 pujuk en abang ajak gi Nilai 3 sehari blm raya...nasib baik dia nak....

Haaaaa...amik ko, karpet yg sama cam bangla tuh jual RM153 jer...mamposssss!! sib baik aku tak terjebak menambah hutang bulanan...hehehheheh!!! So aku pun rembat karpet tuh!!!

Kemain seronok anak2 aku melompat2 atas karpet empuk..

Nampak tak harga RM153 tuh??? Karpet yg tuh lah..cuma aku amik kaler coklat, jalur bukan petak2...kualiti/material memang sejibik sama cam bangla tuh jual...

Bangla dan karpet memang sinonim...blm pernah lagi dgr apek juai karpet
Terima kasih sudi baca.


Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers