~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Oct 7, 2011

Aku Menteri Kewangan Dlm Kabinet !!!!!


Pepagi td sambil drive nak ke opis, bukaklah radio Hot.Fm pastu tertarik terus dgn topik pagi Am Crew bersama AG dan Ucop Wilcha....alah, sempena pembentangan budget ptg nih kan....

" SIAPA MENTERI KEWANGAN ANDA "

Mcm2 kisah ado..ada yg kata bapak dia, mak dia, laki dia, bini dia, anak dia, anak angkat dia, bapak angkat dia..jiran dia pun ader??? Jiran???? Tipu..tipu....

Dlm Kabinet Aku, aku adalah Menteri Kewangan dan aku sendiri yg lantik diri sendiri...giler kuasa kan.......kenapa aku ckp aku????? Laki aku bagi duit semua aku uruskan (klu dia tak bagi aku akan mintak -siyes tak malu)....dari barang dapur, barang2 anak, bayar bil itu ini..shoping2...segalanya aku buat!!!! Kenapa laki aku tak lantik diri dia untuk jadi Menteri Kewangan????? Sebab aku TAK BAGI......wakwkwakkwkakkkkkaaaaa!!!!!!

Klu dia jadi Menteri Kewangan aku rasa banyak benda yg ter MISS untuk dibayar termasuklah nak bayar bil hp sendiri!!!! Duit dia adalah untuk semua kegunaan rumah termasuk duit belanja anak aku sorang singgit wat beli choki2 tiap2 kul 10 pagi ....(tgk baru 2-3 tahun dah mintak duit banjer tau...sbb aku tak suka pengasuh dia belikan apa yg dia nak)

Klu laki aku nak beli aper2 keperluan diri dia sendiri mesti aku nak kene guide jugak..takut benda yg nak dibeli melebihi budget asal....hehehehhe!!!! Menteri Kewangan Giler Kuasa kan.....tapi klu bab mkn2 Menteri Kewangan nih akan surrender dan akan menjadi Juru Ckp jer...sebab bab mkn memang tak pernah nak berkira sgt...apa nak mkn terus gi serangggggggggggggg!!!!! Tak pk dah pasal budget..janji Kenyang!!!!

Aku bukan saja Menteri Kewangan, Menteri Kesihatan aku jugak , Menteri Keselamatan Dlm Negeri pun Aku, Menteri  Asas Tani pun aku...Cuma Menteri Pertahanan jer masih Kekal Milik Laki Aku...heheheheh!!!! Yg nih takleh nak rampas lah.....

Tq for reading this entry.....:)


Pssst : Tak sabar nak dgr budget ptg nih kul 3pm, arap2 adalah yg boleh mengembirakan hati aku!!!!



3 comments:

Mimy Hamid said...

menteri kewangan laki aku..menteri pertahanan pun dia gak...cuma menteri kesihatan , menteri sumber manusia aku pegang...kewangan sebab aku boros giler..hahaha..laki aku adalah penjimat

Tentang Kita said...

sya memegang jawatan sebgai Menteri Kewangan....sbb entah la bila time gaji jer husband mesti suh pegang duit dia

aizamia3 said...

Menteri Kewangan dalam Kabinet confirm ai yang pegang.. en. suami bagi je duit pehtu ai ler yang uruskan.. tak cukup mintak lagi.. hikhikhik..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers