~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Oct 25, 2011

JOM MAIN LAYANG-LAYANG

Setiap kali beriadah ker taman layang-layang kepong cnfirm2 anak-anak aku nak jugak beli layang-layang baru walhal baru jer beli seminggu yg lepas...nak taknak terpaksalah turutkan jugak..klu tak dorang tarik muka 18 inci dan lagi dasyat siap guling2 kat padang tuh selagi tak dpt yg baru!!!!

Ahad baru-baru nih duit mak bapak dorang melayang RM33 dek kerana nak layang-layang baru...huhuuu!!! Sekali beli sampai 3...Mula2 beli satu...Spiderman punyer gambar...tgh main2 angin tiup kencang dah tersangkut kat pokok...puas tarik2..tak boleh...dah melayang RM10 hinggit... pelagi, mengamuklah dua beradik tuh takleh nak main dah....

Then si abang berlari ke tmpt jualan layang2 dah berdiri tegak bak nak nanyi lagu negaraku..rupanya2 berkenan pulak kat layang2 burung RM16...huh!!!! Taknak yg murah2 nih..nak beli yg mahal jer...kopak2!
Sebab taknak malu dia duk mengadap layang2 tak berkedip mata turutkan jugaklah......

Tak pasal2 pulak adik jeles....nak pulak layang2 mickey mouse RM7, bila suh share dia kata taknak...pandai pulak menjawab tuh " Danish ada..eca punyer mana?" huh....nasib-nasib..!!!!

Klu ikutkan aku malas nak beli dah...tapi bapak dorang nih jenis suka turut kehendak anak-anak...
" Beli jelah....daripada dorang duk mengamuk nanti...sampai mlm susah nak pujuk"

At last laki aku keluarkan statement " HARI MINGGU LAIN KALI KITA DUK UMAH JER...JIMAT!! LAYAN TGK DISNEY CHANNEL " hahhahahahhahahah.....


Eecha dgn Layang2 Mickey Mouse..kartun kegemaran dia


Danish dgn layang2 burung helang...


Bukan pandai main pun.....yg tukang main bapak dorang, pastu bila dah tinggi mak dorang pulak tolong pegangkan...sampai tersangkut2 dgn tali layang2 org lain....

Last2 dorang main kejar-kejar...guling2.....huh!!! anak-anak....

Terima kasih sudi baca!!!!


3 comments:

Umie Artoqiemie said...

melabur untuk anak2.. aha.. gila dasat layang2 tuhh..

kUyacUmi said...

alahaii.....layang2 sama besar je ngan tuan..

Mimy Hamid said...

ala sesekali takpe papa oi..hahaha terkena sudah ...aku dulu selalu gak gi..dekat je ngan umah aku tu kan..tp time balik jem la pulok..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers