~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Sep 26, 2011

Oh Ketandusan.....




Takder idea dah nak mengupdate belog...semangat nak update citer2 kurang best dah takder...nak blogwalking pun semangat down giler...mungkin banyak sgt kerja2 lain yang lebih penting untuk dibuat antaranya checkup utk ibu2 mengandung dah kembali kepada satu minggu satu kali dan hampir membosankan jiwa dan raga...siyes tak tipu!!!!

Kepenatan bijik mata Biru juga adalah penyumbang terbesar yg telah melanda diri aku..nih blm lagi kepenatan anggota jasmani dan rohani yang lain-lain..

Tapi2..hari nih aku nak share satu citer skit yang mungkin akan mengundang marah atau ketensionan perempuan2 yang bergelar isteri...ampun maaf dipinta!!! Aku nak  bagi  tajuk....

JADILAH ISTERI YG PANDAI BERDIKARI

Mlm Sabtu lepas terjumpalah kwn lama aku disebuah majlis rumah terbuka...dia ada mengadu tentang ketidakcukupan duit akibat dia berhenti kerja kerana terpaksa w/pun jiwa hati perasaan tidak rela..!! kesian..sob2..sambil mengelap air mata sebab kepedasan sambal kicap....

Sebab aper dia kata dia terpaksa?????
 Dia tidak boleh memandu kereta, motor apatah lagi keberanian untk menaiki kenderaan awam..tahap keyakinan diri hanya berada 1% dlm hati...segala2 nya mengaharapkan laki yang buat...

Situasi terjadi...
*Laki dia kursus seminggu terpaksalah dia amik cuti seminggu jugak sebab takut nak naik bas gi tmpt keje walhal opis ngan rumah cuma amik masa 1/2 jam jer.

*Laki dia demam/sakit..dia jugak kene amik cuti sebab takder sapa nak hantar gi kerja

*Klu laki dia outsataion sebulan terpaksa dia amik cuti tanpa gaji...padalah kunci kete kunci motor ada kat umah...nak naik bas??? katanya rela tak pergi kerja

*Dan yg paling syahdu dgr, bila beras habis..sanggup tak mkn sebab keberanian untuk keluar rumah berjalan kaki ke kedai takder...takut mengalahkan nampak Otomen tgh bergaduh ngan raksasa..wallahhh
Serba serbi mengharapkan laki dia buat dan tidak yakin dgn kebolehan diri sendiri...nasib baik blm ada anak...klu ader anak nanti taktaulah camner nanti agaknya??? Aku tiada jawapan nak bagi pada dia cuma aku pesan....cubalah jadi berani skit dan berdikari..atleast tak pandai memandu pun, beranikan diri menggunakan pengangkutan awam....!!!!


Psst....siyes aku rimas sebenarnya bila kwn aku nih mengadu kat aku mcm nih....aku lemah tgk pompuan yg lemah semangat..rasa cam nak cubit2 telinga dia pun ader!!!!

Maaf kpd yg terasa...cuma pikirkanlah jika sesuatu berlaku secara emergancy...mesti panik kan!!!!

^Terima kasih sudi baca^^



2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

same goes to me...

Mimy Hamid said...

dah kawen aku rasa perubahan diri...agak bergantungan la ngan suami..padahal dulu ok jeeeeeeee...kannnnnnn..tapi tak la sampai laki mc aku tak keje...melampau la tu

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers