~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Sep 25, 2012

MANDI SUNGAI JAM 8PAGI...

Assalamualaikum
Pernah tak korang gi terjun sungai pagi2 buta?
Harituh masa hubby amik aku dari kg, ondayway balik tuh anak2 semua muntah ijau...pening2 lalat sebab jalan kg aku tuh bengkang bengkok, ular kene palu pun tak jadi cam jalan tuh.

Bila dah sisa2 makanan yang tak sempat dilawas sempurna dah keluar, haruslah mencari tempat strategik menyucikan diri. ye tak..lebih2 lagi bau yg kurang enak tersedut dek idung.

Laki aku pulak memandu tak tentu arah giler laju sbb dia sendiri dah tak tahan. So kitaorg decide berhenti kat Hutan Lipur Lentang karak highway. Niat sebenar nak singgah toilet dia jer, then bila dh nampak air sungai...pelagi...budak2 kan tau jelah..tak bagi kang mula mogok 24 jam..so turutkan jelah bapak dia..Mak dia 100% memang tak setuju..yer akulah tuh..tak setuju...

Esok lusanya dua org anak aku kene asthma..haaa...sebab tuh aku tak setuju terjun sungai pagi2 bute!!!!
aku jugak yg susah berkampung kat Hospital. yg nih nnti aku citer.layankan jelah gambar2 dulu.

Jalan masuk ke Hutan Lipur Lentang Karak Highway

Cintailah sungai kita yer kawan..tapi signboard pun dah berlumut. tuh anak beranak duk berendam dlm sungai..sila abaikan keadaan lelaki paling besar dlm gambar tuh

Muka pucat lesi masih dia kata tak sejuk..

Budak mengantuk dipaksa bangun jugak...nampak air terus tergedik2 nak terjun..pantang!!!

Dah jadi cam kangroo dah nih...kangroo pun malu tgk budak nih

Mainan harus diangkut turun jugak. Dimana ada pasir, disitulah kereta sodok Danish berkampung



All photo from my Instagram...Meh follow sekali klu sudi, just search
wildanwiddyawilma


terima kasih sudi baca.



13 comments:

Cho Zila said...

awaltu.. budak2 ngaan air mana leh pisah...
akak selalu mandi air terjun pagi2 dulu masa giler hiking.. yo lah seawal pagi dah bangun nak jalan awal nyer pasal...

Suraya Baharun said...

syok nye...mesti sejuk tak hengat..

dhiashahida said...

best giler....berkelah tepi sungai ni..nyaman je kan..gambar ala kanggaroo tu comel banget..:)

Nens Collection said...

hehe..comel kanak-kanak riang tu mandi manda..ngn sodok2 angkut skali..hehe..

slalu nmpk signboard ni kt highway tp x singgah..sbb x pernah masuk..

Qaseh Ziera said...

singgah kembali

AnneRaini said...

awal tu masuk dlm air...sejukkkk

Kesuma Angsana said...

he he tgk gambar pown KA dah rasa sejukkkkkkkkkkk!

LYAfrina said...

fuhh..mendamaikan..
msti sejuk je air sungai ni..seronoknyer.. rasanya x pnh mndi sungai sjk besar2 ni.

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhh best2...lieya dah terase sejuk2nye tuu...mau gigil tu....tapi syok lepas mandi sure lapa...time laa leh tgk budak2 makan ngan excitednye kan....

kiera'sakura said...

wahhhhh dah lama tak terjun sungai huuuuu

Alin Marlini said...

mula2 mmg sejuk..bila dah berendam hilang kesejukan

ieedaz @ mama_isha said...

seronok nye tgk diaorang duk berendam dalam tu... :)

IntaNBerliaN said...

awalnya dah mandi sungai yer... tp best kn duk berendam cm ni.. hihi

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers