~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jul 27, 2012

VIVA HOME FOOD COURT BEST...



Smlm sebelum waktu berbuka memang aku harus masak juadah berbuka memandangkan husben kurang gemar main beli2 kat bazar ramadhan. Tak sedap katanya...baik mkn ikan goreng ngan sayur bini masak lagi menyelerakan...sedang aku berkelentung kelantang kat dapur, habis semua anak aku nangis gaduh...kiri kanan depan nangis...ohhhh makkkkkk!!!!!

Tak bersilat aku kat dapur tuh? Segala langkah dan kekuda aku guna...tak berkesan...makin kuat pulak abang ngan kakak gaduh rebut mainan...adik tukang sokong pun nangis sekali...(org nangis dia sibuk nak join sekaki, padahal takde apa2pun).

Kebetulan usben aku balik awal...then bila dah tgk bising2, terus dia kata takyahlah masak. handle anak2 dulu. kita buka kat luarlah arinih...Ok yes....sbgai isteri kadang2 itulah yg ditunggu2kan...bukan apa, penat kerja...balik2 terus handle anak2...tak menang tangan. Mana nak masak, mana nak cuci anak popo...mana nak mop lantai yg anak dah tumpahkan air sirap..semua pakai tenaga...lebih2 lagi bulan pose nih...kepenatan tuh sikit berganda...

Smlm pegi buka kat Food Court Viva Home Cheras..dulu dikenali Ue3...dah cantik...semua serba baru...food court pun dah best...mcm2 makanan. Suasana sungguh selesa sbb tak ramai pun org...anak siap boleh main lari2....

Pelagi pegi terjah terus gerai mkanan sebab kitaorg sampi tuh dah lebih kurang 10min time berbuka. Jln jem gitulah jadinya.

Pembuka Selera- Rojak Buah

Bakso Jumbo for me...mangkuk besar giler, kejung perot mak nak abiskan....memang tak abis

Bubur ayam for my kid...bahagi 3 org...itupun tak abis...kan aku kata mangkuk dia besar giler

Korean Food..taktau nak sebut nama dia..berbelit lidah...sedap jugak tapi klu tekak melayu tulin aku nih, memang takkan orderlah...nih hubby punyer, dia memang suka mencuba segala bentuk makanan..

Air minuman...hehehehehhehe, semua ikut kehendak anak...kitaorg laki bini tukang abiskan je...nak order air feberet takut bdk2 punyer tak abis...nanti membazir pulak

Cth kedai dia...taklah aku snap semua...kang org pelik pulak tgk aku.

Abang dgn bubur nasi yg dah dibahagikan guna mangkuk kecik, itu pun banyak.

Kakak memang, klu jumpa aisklim memang itulah dia tuju dulu...abis aisklim baru mkn nasik (pendek dah rambut dia kau kejekan....senget2 pulak tuh)

Nilah jadinya klu bagi mkn tak fokus...nasi kemana2 tah...fokus masukkan bakso ke mulut sendiri..nasi tak masuk mulut anak...redho jelah anak ku....


Memang bestlah kat Viva home nih...entertaiment tuk kanak-kanak pun banyak. Nanti aku updated lainlah.......!!!!

Terima kasih sudi singgah


7 comments:

zamzarina said...

waduhhh...rojak tu buat aku melior nengok...

:: Mrs.Eady :: said...

viva tu best giler!

Rosniena said...

hehe..teror gak u norie bersilat jaga bebudak.memang kalau takde helper or hubby jaga tunggang langgang dunia.

mama aleen said...

TERINGIN NAK BERBUKA KAT LUAR.. TAPI PAYAHLA KALAU DENGAN ANAK2 :)

Puan Fadil said...

wahhhh nampak sedap gileeee

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

waduhhhhhh sodapppnyerrrr

Arib Ismail said...

Sedapnya! Tapi orang kata kat VIVA HOME tak sedap. Tak tau lah, kena test sendiri nampaknya. Hihi.

My recent post: Iftar Bersama Krew Amanz.MY & Nisa Kay @ Marché Mövenpick, The Curve

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers