~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

May 8, 2012

Potong kuku kakiku.....



w/pun baru panjang nih kuku kaki dia...aku dah rimas tgk.

Taktik menyorokkan jari kaki supaya kuku tidak dipotong...sweet kan...budak nih penggeli rupanya!!!

Kepada ibu2 yang ada anak kecik, mesti rasa susahkan nak potong kuku baby....cam aku jugak, ckup susah nak potong kuku baby terutamanya tang kat kaki,  klu tangan memang aku takder masalah sgt, satu tangan bagi pegang mainan dan kita potong kuku sebelah tangan lagi....tapi klu kuku kaki...bencinta tau!!!!

Nak buat time dia tidur pun susah...maybe deria kegelian tapak kaki tuh berada ditahap 100% paranormal, jadi bila kaki diusik otomatik dia tersedar dan tergerak2....oh klu paling menusuk kalbu keibuan, dia akan melipatkan jari2 kaki dan melindungi antara satu sama lain (cam kat gambar no 2 diatas tuh)...OMG!!!!!

Bila kuku kaki dia dah terlampau panjang, baru aku potong tuh pun memerlukan khidmat laki aku untuk pegang kaki dan tangan dia..hehehehhe!!!! cam kelakar kadang2 bila dia meliuk lintuk sebab geli...kalau dia dah tak tahan sangat geli dia akan menggunakan taktik melalak sekuat hati...maka mana ada ibu sampai hati tgk anak menangis kan..kan...berhentilah separuh jalan....terjadilah kuku panjang pendek dari jari2 montel dia..hehehehhe

Ada org suggest pakai gunting kecik, tapi aku tak confident sebab gunting kecik mana nak muat dgn jari aku yg besar nih, elok2 nak potong kuku takut terpotong kaki...hehehehhe!! maka clip kuku untuk bbaby yg aku guna...

Terima kasih sudi baca
klu ada petua2 untuk senang potong kuku kaki bb bolehlah share..


5 comments:

Pelangi Mulus said...

Memang susah nak potong kaki budak-2 comel ni, saya sampai sekarang tak berani..

aizamia3 said...

masa anak-anak masih kecik, memang ai akan potong kuku dorang masa dorang tidur tapi lain anak lain ragamnya..
memang kena sabarlah dengan kerenah dia masa potong kuku dia.

mama aleen said...

susah sgt, selalu pengasuh yang potongkan.. hehe

Hanamiko Sakura said...

nasib baik kaki anak buah saya tak cepat geli.. senang je nak potong.. sambil hulurkan kaki lagi.. :)

Mimy Hamid said...

aku masih tak reti lagi potong...laki aku bab potong dia terror la..biasa dia potong masa anak tido or hisap susu

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers