~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Aug 15, 2011

"Tak Letih ker ko beranak tiap2 tahun"....



Boring duk dlm opis aku pun berlegar2 area lobby cuci mata yg sedia takleh nak bukak nih....tetiba dtg sorang staff nih kat aku  Aku yg sememangnyer aku tak berkenan dgn perangai dia..(ader sedikit sombong2 gitu)...Aku bagi dia nama samaran sebagai ABC ok

ABC : Eh...ko pregnant lagi??? Baper bulan dah nih?
Aku : 6 bulan dah...
ABC : Apsal aku tak perasan pun sebelum nih???

(Apa, aku mengandung pun nak kecoh2 satu bangunan ker??...ckp dlm hati jelah)

Aku : Tak perasanlah sebab aku pakai baju kurung je kan...tak nampak sgt...
ABC : Ko tak letih ker mengandung tiap2 tahun pastu beranak lagi??

(Aku ckp dlm hati  lagi....Aku tak susahkan ko pun kan...duit pampers bukan ko bagi pun)

Aku : Rezeki Allah nak bagi...aku terima jelah...
ABC : Yelah...tapi tak planning ker...jarakkan sikit...cam penat jer aku rasa
Aku : Takpelah, yg penat aku kan..hehehheh.(konon2 nak wat kelakar)
ABC: Ye ker...klu aku tak kuasalah....letih!

Aku : Rezeki masing2...
ABC : Yelah tuh...
Aku : Masuk opis dululah...byk keje

(Aku pun selamba tinggalkan dia sorang2...hajat nak ambik angin dan legakan mata  terbantut!!!!)


Terima kasih sudi baca

11 comments:

Cik Bell said...

dia tak rasa nikmat mengandung lagi kot kak.haha

EMOdisaster said...

ade jugak insan macam tu eak...huhuhu...

Kancil 8349 said...

dia tidak tahu keistimewaan orang yang mengandung dan rezeki anak...tulah kalau kurang didikan agama...satu benda pun tidak tahu...lagi satu.,..kalau umur kita dah berusia...bila jumpa kawan lama...kawan lama pasti akan bertanya berapa anak kamu? dia tak akan tanya pun berapa harta yang kamu kumpul...anak bermaksud harta dunia yang paling berharga...

Mrs. Norrie said...

Yelah...akak sokonglah ko kancil cute!!!

Umie Artoqiemie said...

rasa kesian plak kat abc tu haha...

Mimy Hamid said...

la ckp gitu pulak...hamil tu satu anugerahtau...yer betul ckp ko tak susah kan duit utuk pampers...aku yg baru pregnant ni pun rasa bersyukur wlu tak rasa lagi sakit bersalin...kalau boleh pasni nak anak lagi..bukan senang tau

Rai said...

aku rasa pun aku akan jawab mcm ko.. tapi dalam hati mesti maki selori..hehe..

Puan Oren said...

org lain punye sudah nak peknen... ada yang nak sgt ngandung tp lom ada rezeki... abc tu dh penah ngandung lom? huhuhu

aizamia3 said...

apa sebenar ye masalah dia.. kalau mengandung tetiap tahun sekalipun rasanya takdelah menyusahkan dia.. tak tahulah kalau dia ada rasa sakit hati..

Uncle Lee said...

Hi Mrs Norrie, even though my bahasa is out of tune, sebelum Merdaka...can still understand, and enjoyed your lively sense of humour.
You have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.

cik ery said...

adoi.knpe la abc tu mcm 2..
ptut nye dye ucap thniah..jeles kot.ehehe

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers