~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jun 3, 2011

HOLIDAY | MELAKA LAGI - Part 2

Pagi-pagi Jumaat sgt mulia dan sempurna, ditambah pulak dgn sistem komputer kitaorg yang hang dari pagi  disertai lagu2 lentok kat corong radio buruk siaran Suria FM (itu jer yg dpt...terpaksaaaa) nih membuatkan mata mengantuk tahap mak cik jenab melenggang2 nak pegi pasar tani...adusssssssss!!!! Tidur lagi baik...klu tdo nanti terasa kelemahan badan yg sedia lemah nih...better aku update citer pasal Afamosa....

Kitaorg ker Afamosa Melaka seramai 17 org. MIL Pn Napisah (leader as usually) FIL En. Halim, SIL DeqLin, Makpah, Alan, Milyn, Fira, Shafiq, Eisya, Kak Ngah, Qilah, Edy, Yana, Aku, Laki aku sranz, Danish dan Eecha..dgn 4 bijik kete...

Pergi ngan Pakej yg cukup menarik sponsor by Ambank tempat Milyn keje...Cash Voucher RM2K dgn hanya bayaran RM600 jer...6rat nih disponsor pulak oleh MIL dan Milyn yg dpt bonus 6 month...fehhh, sakan tak ingat Ambank!!!!

Pegi check in tuk Banglo 4 bilik dgn harga RM700 satu malam, tapi time masuk umah kul 4pm...pelagi...jom ker Water Park dulu...Harga Masuk RM40 (kanak2 kurang 90cm free-anak2 aku free lah) siap dpt mkn dan minum tghari...sedap, nasi rendang ayam, kari ayam, ayam merah dan nasi ayam..boleh pilih ikut suka...guna cash voucher jer...masa kat sini, tak sempat nak bergambar2, keterujaan tgk air yg sgt best...termasuklah aku yg tak sedar diri mengandung nih...ader aku kesah??? Aku terjun jer...cuaca panas, berendam memang seronok....


kat sini ader ombak besar..setiap 15 minit..hehehhehe, aku tak lepak kat sini...terlampau ramai org, siap berlanggar2 lagi terutama pak arab yg sememangnya suka ambil kesempatan...hehehheheh

Hahahahahah...kat sinilah port baikkkk aku, terpaksa layan anak2 mandi..air paras buku lali jer, ckup tension biler yg lain2 berjimba2 kat kawasan lain yg lagi best...huh!!!!!

Dgn tak sedar diri mengandung, aku naik binatang nih...entah aper nama tah...laki aku duk pujuk2 ditambah pulak SIL duk bakar2, rasa tercabar...pe lagi, anak aku si Danish pun ikut...fuyooooooo seumur idup jer aku rasa akan naik, rasa dah cam nak gugur kandungan...giler laju dan giler tinggi....nyawa rasa hujung2 tanduk jer....nak tgk lokasi tempat main2 yg lagi best nih korang tgk peta kat bawah nih


*Klik tuk Tumbesaran*
(gambar2 kat atas nih ambik dari google yer, sbb tak sempat nak bawak kamera yg besar kedabak itu main air)

Kul 6pm biler dah nak tutup water park nih barulah semua sedar diri, ditambah lapar dan keletihan terlampau, rasa nak golek2 atas katil empuk....so kitaorg pun bergerak balik ker banglo...jeng-jeng...


Nih No lot Banglo kami...masa kitaorg sampai semua banglo berpenghuni, cuti sekolah kan...so kawasan kiri kanan agak bising

Nilah banglo kami yg harga RM700 tuh, 4 bilik, 2 bilik air, ader astro tapi hampeh, tv123 jer dpt, ader hair dryer, aircond setiap pelusuk, meja mkn, sofa yg tak empuk...

Ada kolam renang yg besar...dah puas mandi kat waterpark, sambung kat pool pulak...hish2 budak2 nih termasuklah anak aku tuh, selagi tak kecut segala urat2 yg ader tak reti bahasa nak masuk umah.

Danish cuba nak buat terjun tiruk, tapi tak berani, tak pasal2 untie dia kene dukung pulak...

Meja mkn yang bersepah2 dek kerana kelaparan yg terlampau...roti pun rotilah...opssssss, hotdog, nugget, burger blm siap lagi.....hehheheheheh!!!

Org2 bz menyiapkan makanan anak2, anak2 buah dan cucu2..hehehehhe!!!!
Pembakar segera, periuk masak sendir punyer...water heater jer dorang kasi. Mineral atas tuh ada 8 botol  boleh minum free tak bayar, tapi klu nak tambah lagi baru kene bayar, sebotol RM3.50

Yang lain2 bz duk layan main kad....mana aku dan laki aku??? Laki aku dan anak dara aku dah membuta, aku org yg sibuk amik gambar sana sini....tapi sekejap jer leh amik gambar, sbb tak lama lagi jurugambar professional si Danish akan take ober...dah dpt kat tangan dia jgn haraplah org lain nak pegang....

Dah habis dah citer pasal dlm umah setakat jari aku mampu menaip nih...letihlah pulak, need a rest lah...nanti kita sambung balik...Ok, nantikan part 3 aku di Cowboy Town dan World Of Safari...

Adiosssssss......terima kasih sudi bace ^__^



3 comments:

Mimy Hamid said...

aku gi hari tu pun dpt voucher ambank..tapi total less dapt RM 270 je beb...aku lot 789...hehehe

Mimy Hamid said...

weh silap 786..hehehe sebelah umah daaaaa

AlinNilsa said...

best nyer dapat bercuti2 malaysia nie

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers