~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jun 2, 2011

HOLIDAY | MELAKA LAGI - Part 1

28-30hb May aritu, aku ngan Family belah laki aku gi cuti2 Malaysia lagi...kali ini haluan tanpa angin telah membawa kami ke AFamosa...Opsssssss, silap! aku , laki aku ngan anak gadis aku pergi dulu on Saturday ptg tuh ke Umbai sebab ada hal mengidam tahap menahan air mata terus mengalir laju dan patut di settlekan.....hehehhehehe!!!!!! Nak tau aper????


Haaaaa...ini dia asam pedas kepala ikan mayong terbaik dari ladang, mkn bersama roti canai enak lembut, empuk...fehhhhhhhhh kiri kanan aku jilat jari...terbaikkkkkkkkk!!!!!!
Lokasi??? Berhampiran Restoran Terampung Ikan Bakar Umbai...dekat jer..gerai cikai jer, tapi org toksah ckp....cam semut api jumpa gula melaka....lagi ramai rasanya dr restoran terampung tuh!!!! Ikan fresh org pancing kat pantai....fehhhhhhhhh!!!!! terliur sudahhhh nih!!!!Asam pedas terbaik pernah aku mkn. Gerai nih ari khamis tutup tau...biasa klu kitaorg nak dtg nih, cnfirm call owner kedai...book tempat..hahhahaha!!!!!

Tapi nak dtg sini, kene hati2 skit...monyet2 comel byk, silap haribulan monyet tuh curi air milo korang...tak pun curi canai.....asam pedas tak mkn kut!!!!


*nih kat jambatan restoran terapung tuh..kat laut tuh dorang pancing ikan*

Habis mkn, aku menginap rumah member laki aku...rumah kosong, susah nak cari chalet sbb cuti sekolah, sana sini penuh, so laki pun terus decide tumpang umah kwn dia semalaman jer...jimat, toksah bayar pun..mkn pagi juga ditanggung...kehkehkehehhek... kat mana???


Ohhhh cam umah Hantu Kak Limah balik umah jer kan....idok ler ke situ...umah tumpangan tuh sebelah rumah misteri tuh...rumah dlm gambar nih rumah asal, sekarang dah bina umah baru....1st time sampai kul 9.30 mlm, kecut perut aku..kut2 ler nampak rambut berjurai2 tepi tingkap...kang ader pulak yg tegur..." Kak Limah tak tgk AF ker??"...huaaaaaaaaaaaa.....kencing berlagulah aku nanti!!!!..

Kul 11mlm lebih dorang duk plan2 nak gi tgk wayang...aku dgn mata separa kecik, terpaksa memaksa laki aku tuk bawak sekali aku..serammmmmmm!!! Kut2 tingkap kene ketuk ke...tapi dah kul 12mlm, cam takder pun bunyi dorang nak keluar, aku pun terlelap...pagi esoknya, aku tanya laki aku...pergi tgk wayang tak??? Dia kata gi minum jer....maknanya dorang keluar jugakkkkk!!! Sib baik aku tidur dgn nyenyak...hehehehhe!!!!! Nothing happen.....

Jeng-jeng....part 2 aku update kat Afamosa ok....
Time kaseh baca lagi bagi habes...

3 comments:

Mimy Hamid said...

yer ar beb rumah hantu kak limah daaaaaaaaaaaaa.....wakakaka laki ko kuar jugak walaupunnnn...sian ko kena tinggal

AlinNilsa said...

wow sedapnyer asam pedas kepala ikan tu...nyummy2...berapa hengget macam tu erk???

Zallyna said...

Alin : tak pastilah baper ringgit, yg pasti 15org mkn , dgn roti canai hampir 25 keping, kepala ikan ader 3..dgn isi ikan sorang sepinggan, dan siap air tak sampai RM100....

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers