~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jun 20, 2011

Bila Henpon Menguasai Minda dan Jari jemari.....

Budak nih dgn hp tak dpt dipisahkan, klu hp bunyi jer,
dialah tukang angkat...tak kira apek kutip utang ker..bangla juai kapet ker..

Henpon...rasa semua org ada..dari sekecik2 budak seumur 5tahun (giler hebak zaman sekarang nih) sehinggalah setua2 org....sana sini sibuk dgn henpon..ibarat takder henpon sunyi sepi dunia nih.

Tet..tet...tet.... Woi kau kat mana??? padahal ader jer kat belakang, sbb malas nak menoleh sanggup perabis seposen nak cari kwn yg cnfirm2 ader kat belakang kita..!!! itu tahan lagi...nih klu dpt bf/gf satu kelas masa belajar..w/pun duk sebelah menyebelah... nak gak SMS ajak gi mkn tengahri sesama sebab takut kantoi ngan lecturer yg membebel kat depan klu main bisik2...

Pegi toilet ngan henpon, tgh mkn tangan kiri sibuk picit2 keypad balas sms, tgh menyapu sampah, mulut duk sibuk bergosip ngan member.., paling tak tahan, klu yg ader 2 henpon, sah2 tangan kiri pegang henpon letak kat telinga sambil bercakap2 dgn mak mintak duit...tangan kanan sibuk menaip sms ajak bf/gf gi  tgk wayang citer KL Gangster.

Dulu masa zaman 1998 klu tak salah mana ader SMS2 nih bagai...paling hebak boleh call jer, masa tuh pun baper saat jer dah potong 60sen... 60 sen leh dapat nasi lemak telur mata tuhhhh...pastu datang kecanggihan skit demi skit...henpon ada torchlite (aku ada satu masa nih, jenama NOKIA, tapi ingat model yg mana)..bangga dol pakai hp ada torchlite..mulalah  kwn2 sibuk nak pinjam wat suluh nak cari duit syiling jatuh bawah katil....

Tak lama lepas tuh, dtg pulak hp berkamera, sana sini duk sibuk ambik gambar sendiri pastu upload dlm myspace (Glamer myspace masa tuh...kebanyakkan gambar semua ambik sendiri..terserlah kejendolan dahi..hehehe)....aku tak hebat lagi masa nih...still dgn hp torchlite kesayangan...heheheheh!!!!!

Lama kelamaan, sedikit kejelesan bila kwn mula pakai hp canggih manggih, tergerak gak hati nak tukar...tapi kewangan tidak mengizinkan...hanya termampu pakai NOKIA first model yg ada kamera..alah bapak besar kedabak...tapi bangga..masa tuh, agak canggih gaklah w/pun dah banyak model yg ada kamera....

SEKARANG......lagilah canggih manggih  teknologi kita...mcm2 jenama ader..belekbery lah..ihonelah...galaxilah...adusssss entahlah, aku tak berapa mengikuti sgt jenis2 hp tercanggih nih, janji yg ader boleh call, sms, video call dah ckup...sapa jer aku nak call pun ...berderet2 dlm bil hp pun no. laki aku jer....huhuuuuu!!!!hp  yg aku pakai sekarang pun laki aku yg bagi...kesian tgk bini dia pakai hp zaman tok kaduk...rasanya hp aku yang paling tahan sekali NOKIA 3310 lah kut, baling kat dinding, berderai..pasang balik cnfirm still boleh pakai....punyerlah tahan....ader lagi ker hp tuh sekarang??? rasa cam nak beli satu lah....entah2 zaman akan dtg yang lagi mellinium, ader pulak hp yang dtg sekali dgn pakej kamera, torchlite, peti sejuk, mesin punch card yang dilekat jadi satu!!!!! hahhahaha....ok full stop!!!

Tima kaseh sudi baca....

6 comments:

Mimy Hamid said...

ko masa kolej pakai public phone kan...heheh baik ngaku..aku nampak ko gayut depan edi tu..hehe

zamzarina said...

pada aku elok gak ler hp 3310 dulu kan...la ni hp canggih manggih leh jahanamkan org yg gunakan secara x berhemeh..hmmm

Zallyna said...

mimi : klu takder kredit, baru guna public ler...masa tuh masa gayut sgt, bf masa silam kat obersea...hahhahaha

Zam: memang hebat 3310...rasa cam nak beli satu wat koleksilah klu ada.

ratusiput said...

betul2.nokia 3310 tu mmg paling tahan.igt dulu ratu kalau ade kawan lelaki lain call masa ratu kuo ngan cik kitol (masa lom kawin) habis hs tu dia asah atas jalan.gila kejam tak...tp still bernyawa hs tu walau keypad dia dh hancus.ehehe...

Zallyna said...

wah giler kejam mr kitol....takot2...

mekchu said...

nokia 3310 tu yg mana erk? skang henfon makin canggih.. betul tu, nak tggu henfon all in one jugak lah :) kalau dah smpai kat malaysia bg tau..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers