~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jun 21, 2011

Tiada Lagi Citer Feberet di TV...

Boleh dikatakan dah lama aku tak tgk citer2 yg best2 kat TV kecuali Maharaja Lawak (waktu siaran kul 10...kira nasib baiklah nih)...Org duk kecoh2 pasal Nora Elena..aku hanya mendiamkan diri sebab aku taktau pun  kisah pasal aper,  org citer pasal Seth Tan lah...aku tertanya2 sapa Seth Tan?? citer aper tuh???? sungguh kuno ku rasakan...

Dolu2 tak mcm nih, rasanya dulu klu org tanya cnfirm aku leh jwb dgn selamba sebab aku memang peminat drama melayu tegar...(jiwa romantik nih), huhuuuu rasa nak nangis sambil guling atas tilam empuk...

Ceciter...ce citer kat aku....aku balik keje biasa sampai umah kul 5.20pm dan terus amik anak2 tersayang...dlm perjalanan nak sampai umah aderlah 10 minit, padahal jarak umah aku ngan pengasuh setingkat jer, disebabkan anak teruna aku peramah dgn semua org jadi dia akan menyinggah setiap pintu yg terbuka menegur kwn2 sepermainan....

Sampai umah, tak buka kasut dah..terus menerpa depan Tv bukak kipas, amik bantal a.k.a badak busuk, landing baik punyer....pastu terus jerit...."Mama bukaklah tv nih...nak tgk karton lah"

Maka bermulalah episod dia mengadap TV dari pukul 5.30 sampai 9 mlm....nihlah citer2 feberet diaorg...

Upin Ipin kat TV9
Bila citer nih start mulalah dia sibuk cari baju upin ipin, bantal upin, segala benda berkaitan upin ipin mesti dia kuarkan....adik dia pun sama, siap joget2 klu citer upin nih dah habes...habis barang2 yg dah bersepah tuh sapa yg kemas???? Aku jugak.....

Pastu sambung citer Mickey Mouse Club House kat Disnet Channel, time nih pun dia akan keluarkan segala jenis Tool mainan yg dia ader..aduhaiiiiii, bukan tu jer...siap cari jugak baju mickey dan adik akan cari baju minnie, w/pun masih lembab kat ampaian tetap nak jugak...

 
Habes CM sambung citer Porroro kat Disney Chanel gak, mulalah umah bising sibuk duk sebab..crommm...crom...cromm...kan katak comel hanya pandai kata cromm.crom..crom...(aku pun terlayan tgk citer nih)

Then, citer kat Disney Channel tak best tukar pulak ker Cartoon Netwook, tgk pulak Phineas ang Ferb...kejap2 gelak, kejap dengar dorang nangis...tak paham aku!!!!

Pastu tgk Backkom/bernard bear pulak, padahal aku rasa citer bear nih berulang dlm seminggu..itupun dia tak puas2...adusssss...bila sampai bab nak mandi kat pandai, abis pelampung pun keluar dari stor...sabar2..

Haaa...nih lagi citer pengaruh kuat sungguh, perut Dibokan boleh keluarkan barang2...biasa anak aku yg kecik, suh aku sumbat mainan dia dlm baju, biler time Dibo tuh kuarkan barang2 dari dlm peroot, dia pun buat yg sama....hahhahahahha, sometimes rasa ckup kelakar...habes botol susu pun dia sumbat dlm baju, baju2 dia kebanyakkan dah kembang2 tang perot..

Last sekali sebelum kul 9 mm dorang layan Jungle Book nih, time citer nih dorang diam jer, mungkin sebab felling kut...hehhehehe tipu bukan sebab feeling, tapi sebab takut ngan Sher Khan (harimau garang)...biler harimau tuh mengaum, aku sekali mengaum..bukan sebab nak takutkan dorang tapi sebab mengaum  penat nak kemas barang mainan yg dah bersepah2....


OK, adakah anda rasa, aku masih berpeluang tgk drama2 sadis, Imam Muda, Berita dan sebagainya???? Jawapan aku adalah TIDAK sama sekali...Biasa klu dorang dah tidur, secara otomatik mata aku pun mengantuk..siap mengemas mainan, mengemop lantai (hari2 nih tau..dah jadi cam perkara wajib)...aku pun tidur, maka niat suci nak menonton tv citer2 ulangan kat Astro pun terbatal dgn sendirinya....

Terima kasih sudi baca...


6 comments:

cik oren said...

mmg lotih laa beb.. anak aku pun suka sepah2 kan brg... tu baru sorang.. huhuhu tp yg best dia tak suka tgk tv kecuali cite barney... hikhikhikk

Zallyna said...

barney feberet dorang gak..citer tuh biasa kul 7pagi, so sebelum gi keje cnfirm dorang suh bukak nak tgk barney dulu...

ratusiput said...

ratu astro mmg amik basic je tetiap bulan bayar rm40 bape sen tak ingat.mmg tak amik channel tambahan sebab tujuan utama masuk astro sbb nk terangkan siaran tv.jd anak2 just tgk tv 9 atau 611.TAPI bila ade cerita ibu...dorang automatik akan tuko siaran ibu sebab takut kena catu tak dpt tgk tv langsung.garang tak?ehehe...

Zallyna said...

HEHEHE, ANAK2 RATU DAH BESAR SKIT...SO DORANG LEH PAHAM, HATI NURANI IBU YG MELONJAK2 NAK TGK CEREKARAMA...HEHEHEHE

Mimy Hamid said...

nasib la beb ada anak gitu ar..hehehe..aku lagi bergaduh ngan baby tua..lg sakit jiwa tau..bola bola bola 24 jam..tak tahann

Zallyna said...

hehhee, nasib baby tua aku tak reti tgk bola...klu tak senasiblah kita...terpaksa beli tv sorang satu...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers