~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Nov 4, 2012

Lambaian Baitullah

Assalamualaikum...
Lama sudah tidak menjenguk blog....dan update citer2 yang sudah berkepam. Ini entry yg berada dlm draf baru nak publish. Semenjak berpindah ditempat kerja baru, masa bekerja 8 jam bagaikan hanya 4 jam...terlalu pantas...ditambah pulak keadaan yg sentiasa terkejar2 dgn masa, mkn tengahari yg bapak jauhnya sebab tiada cafe disediakan dlm bangunan...syahdu sungguh!!!...blog2 semua di block atas arahan org atasan, tetapi facebook dan twitter boleh pulak dilayari...lagi syahdu!!!! Nak blogwalking takder masa apatah lagi nak updated cerita...maafkan daku.

Ok stop citer2 syahdu.. nih nak citer pasal MIL dan FIL yang dapat panggilan haji disaat2 akhir. Alhamdullillah hajat mereka kesampaian walaupun melalui pakej bukannya muasassah yang biasa ditunggu2 oleh umat islam. 14Oktober mereka bertolak dari kompleks tabung Haji jam 2 pagi...Syahdu rasanya bila berjauhan dgn org tua lebih2 lagi anak teruna aku yg sulung. Bila tiba panggilan masuk berdaftar, anak teruna aku langsung taknak salam dan pandang muka nenek dan atuk dia sebab terlalu sedih. Baju tudung aku habis basah dek airmata dia yg mengalir laju tanpa henti. Tgk dia sedih aku pulak yg tersedih jugak...huhuhuhu!!!!
Bila dah sedih otomatik airmata mengalir laju. wuaaaaaaaaaaaa....

44hari MIL dan FIL akan berada di Mekah. Lama tuh!!!! Mereka akan flight balik pada 27 November. Hari2 anak teruna aku tgk tv pasal haji, kut2lah terselit muka atuk dan nenek dia. Setiap hari jugalah nenek dia call supaya cucu dia tak fikir sgt yg nenek dia berada jauh dimata.  Semoga mereka berdua mendapat Haji yang Mabrur...dan semoga mereka selamat kembali...AMIN

Aku juga berdoa semoga kedua ibubapa aku juga dapat menjejaki Baitullah jika ada rezeki mereka pada masa akan datang. AMIN

MIL & FIL

 FAMILY YG HANTAR
 
 MY FAMILY

 MULA2 SAMPAI MASIH HAPPY

NENEK SEDIH BILA CUCU KESAYANGAN DIA TAKMAU PANDANG DAN SALAM PUN.

Kami akan tunggu kepulangan mu....jika dimurahkan rezeki dan bila seru sudah sampai InsyaAllah aku juga teringin ke sana. AMIN

Terima kasih sudi baca.




6 comments:

Suraya Baharun said...

seronok kan...kalau ada rezeki su pun nak ke sana...

Nafira usof said...

moga Allah permudahkan urusan mereka di sana dan di beri kesihatan yang baik.. amin~

Cho Zila said...

dah balikpun kan...
jom update cerita balik pulak...

Alin Marlini said...

alhamdulillah....seruan haji

Arjuna Silvera said...

dah nak balik ke Malaysia ? Semua selamat..?
semoga mendapat Haji yang mabrur

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers