~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Oct 4, 2012

Alahai Dia Demam Pulak.....




Assalamualaikum.
Harinih aku update dua kisah anak aku yg tak sihat...huhuhu. Aku pun tak sihat lagi, dah dekat seminggu batuk selsema bertakhta dia badan aku nih..

Nih pulak Dayana @ Nana yg kene serang demam panas. Ubat semua tak punction kat badan dia, kasi ubat demam tak kebah2 kecuali ubat montot jer baru suhu badan dia turun.  Kepanasan badan dia hampir mencecah 39 darjah. Tuh pasal dia ditogelkan dan pakai sepentot jer sepanjang hari sepanjang mlm. Auwww cekci tak??? klu dah besar..no no no.. cam nih yer!!!!

Alahai anak, esok nak kene tinggal di kursus. 3 hari pulak tuh. Hati berbelah bagi. Kursus nak kene pergi atas tuntutan kerja, tapi anak pulak tak sihat. Takut dia taknak duk ngan nenek dia jer. Kuat meragam tak tentu hala. nih.

Kejap lagi papa ngan mama bawak nana di Hospital yer..kita check dan cari punca apasal nana tak kebah2 demam. Kadang2 takut tonsil bengkak...besar nih klu kita sendiri duk jolok mulut dia mana mau bukak. kemam selagi boleh. Biar doktor yg uruskan..papa boleh temankan, mama tunggu kat luar sbb mama memang tak sanggup tgk doktor jolok2 tekak nih, otomatik air mata berjujuran.....bocor rahsia...siyes, sedih kan bila tgk anak melalak....

Semoga anak bucuk masam mama nih sihatlah hari nih, baru lega mama nak tinggal. kwn2 tlg doakan sekali yer...berat hati aku  sebenarnya nak tinggalkan anak yang tak sihat untuk menjalankan tanggungjawab kerja.

Amin.

Terima kasih sudi baca  :'(




5 comments:

Rosniena said...

lepas sub bontot bg ubat 4 jam lepas tu, then bagi tiap 6 jam..kalau tak kebah bagi 4 jam..susah kita nk keje kalau anak sakit.get well soon.

Suraya Baharun said...

sian nana...semoga nana cepat sembuh ye..

NM02 said...

ala...sedihnyer nak tinggal anak kalu dia tak sihat kan

Nens Collection said...

semoga cepat sembuh comel..;)

Mimy Hamid said...

dah baik belum..memang musim tak sihat je budak...musim kot

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers