~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Sep 7, 2012

Terima Kasih Tolong Mama....

Assalamualaikum semua :)
Salam Hari Jumaat yang penuh rahmat...Penghulu segala Hari....

Sekarang nih kerja2 rumah aku makin bertambah kerana ada seorang lagi assistant yang memang rajin membantu aku dalam diam tanpa perlu paksaan...senyap2 dia melakukan kerja..bila dia start menolong maka bertambahlah rutin harian aku.

Kalau aku diruang tamu, dia akan menolong aku didapur...jika aku di dapur dia akan menolong aku dibilik...terasa seperti kerja2 rumah tak pernah selesai, nak melelapkan mata sebarang dua minit terasa begitu payahnya. Teringat masih banyak kerja menanti.

Dia berhenti membantu aku mengemas , bila tiba time tido jer, celik mata dia turut serta membantu lagi.
Bergitulah sehari2..sehinggakan aku rasa alangkah seronoknya ada bibik...hehehehehe!!!!!


 Panggil2 dia tak menyahut, cari2 dia, rupanya dia sedang seronok membantu aku menyelongkar plastik yg aku simpan utk digunakan sebagai plastik sampah. Actually plastik2 nih semua aku lipat cantik2 dan susun, dapat kat dia habis dia keluarkan semua...ini bukan kali pertama dia membantu...huhuhuuuu!!! Rasa nak gigit jer telinga dia.

Klu lambat aku dtg, maka semua plastik dlm tuh dia keluarkan. Oh anak...kenapalah ko suka sepah2nya...At last aku dah malas nak lipat2, aku sumbat jer balik dlm laci tuh, sbb aku tahu dia akan buat kerja yg sama lagi.

Bila aku dah bising2 dia pun lari untuk cari lokasi seterusnya. Tolong sepahkan pulak baju kakak ngan abang yg dah aku siap lipat cantik2 dari almari. Kalau dia kemas almari memang boleh buat aku nangis...bukan saja dia menarik keluar baju2 semua tuh, dia siap bawak keluar sehingga keruang tamu...xoxoxoxoo...bayangkan keadaannya, dah mcm pasar mlm jual baju bundle.

Sekarang nih aku dah memang tak bukak pintu bilik, asal masuk ke keluar ker pintu bilik mesti kene tutup, kalau tak aku akan menangis tiap2 hari...hehehehehhe

Tapi Alhamdulillah, perkembangan dia ckup memberangsangkan, 9bulan dan mula nak menapak setapak dua...tapi masih takut2 sbb dah pernah tersembam. Dah pandai ckp yg basic2...papa, mama, nanak (taknak), naknak (dia nak sesuatu), nenen(susu), bambam (abg) dan uaruar (keluar), mam (mkn). Bijak anak mama

Terima kasih sudi baca.


11 comments:

Kesuma Angsana said...

anak2 kecil mcm tu lah hehehe

AsyieqiN Rkey said...

tolong mengemas ke menyepah nie...cute je main apa tu...heheh

Cho Zila said...

alahai.. memang tau sesangat rasanya .. letih.... nak marah kesian tengok mata dia..

|| NaFiRaa || said...

amboiii.. rajin nye tolong mama dia mengemas.. kat rumah saya pon cam tuh lah.. kadang2 mamanye tukar jadik singa jugak kat rumah.. baru jek kemas pergi dapur keluar balik, dh bersepah balik.. aduhaiiii.. sabar jek laaa banyak2~

maszmadi said...

salam kenal,

kena sabar ngan bebudak kecik nieh, agak2 masa kecik2 dulu kita buat macam tu x?... hehe

sharEna said...

budak2 nie kalau tolong buat sepah mmg pandai...nak marah pon mcm malas sbb x makan saman hahaha...

AnneRaini said...

samalah..sy pun hari2 ada budak kecik tolong "kemas" rumah...hangatnya hati..hehe

Azerawati Aziz said...

Salam...

Yeahh tolong mama sepahkan bilik..hu3..

Dah follow sini...meh le join Giveaway azera ye...TQ

www.azerawati.com

Alin Marlini said...

budak besar2 ni memang rajin mengemas.

comel berbaju belang2..hehehe

LiYa HaNiF :: said...

sama je mcm qalesya...

salam kenal n dah follow terus blog nie...

Mimy Hamid said...

Cepat la progress nana...aktif ni

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers