~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Aug 7, 2012

Ermmm...takyah biskut raya ker tahun nie?




Gambar diambil seminggu sebelum pose.

Asalamualaikum...
Raya dah dekat, tapi mood raya cam tak sampai jer kat Hati selagi tak dengar lagu Dendang Perantau kat radio...boleh gitew?

Biasa persiapan kuih muih raya memang usben yg take over...Tahun nih dia MC sampai raya, maka biskut2 raya semua dia tak order kat opismate dia. Then sajalah perli2 dia..."Eh, tahun nih kita takder biskut rayalah yerk..."...spontan pulak dia jwb..."alaaa..kat giant belambak, esok kita beli"...(laki aku klu dah order biskut2 cam hilang akal...klu ada 30 jenis semua dia nak) 

Biskut kat giant memang takkan disentuhlah, sebab tak berapa menepati selera dia...biasa pun dia order biskut2 yg dia boleh mkn sampai ke serdak terakhir. Klu order bukan reti satu dua..amekkaw berbelas2 jenis. Habis takpe, takder aku membebel sgt....dia jer pun pengemar biskut2 nih, aku ngan anak2 semua pengemar kerepek2 kg.

Tak berapa meriahlah bekas kuih mak aku tahun nih.....hehehehheh!!! Menantu tak beli biskut raya!!!!!

Terima kasih sudi singgah...

Nota gumbira:-
Tahun nih turn raya kat kg aku.....ya beda..bedu!!! Suka sgt sebab mak aku suka masak banyak lauk pauk di pagi raya...itu jer...ternak lemak lah apa lagi...Anak dia 6 org, campur menantu 3 org...semua feberet anak dia buat.....bayangkanlah banyak mana menu dipagi raya??? sapa tak suka????

5 comments:

Suraya Baharun said...

tahun ni kita org pun tak beli kuih raya..sokmo beli mesti tak abis...hehehhee...

Cho Zila said...

baguihnyer husband gitu.. biskut raya akak beli dah habis sebab memang beli untuk anak berbuka...
best nyer raya kat kampung sendirikan.. alahai...

:: Mrs.Eady :: said...

selamat hari raya..hehehe..

Mimy Hamid said...

wah dasat laki ko ek...kuih raya kemain...aku part kuih raya mmg aku beli la..laki aku apa dia tau..makan pun tak...biasa aku beli gian/mydin la..hehehe yg order pun ada tp tak byk la order.adalah 1 -2 balang

iena_mieyna ^^ said...

hehe...best lah dpt beraya dkt kampung...mmg mommy's cooking is da best...:)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers