~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jul 19, 2012

Tersangkut Dalam Bakul

Assalamulaikum...
Hari nih pagi Khamis yg penuh rahmat...Hujan turun melimpah ruah sampai jalan jem tak bergerak2...akibatnya? Punch card pun merah...oh sungguh owesome sbb tepi punch card boleh tulis..."HUJAN LEBAT"...alasan yg paling diterima oleh bos-bos....Hari tak hujan, klu bos terdatang lambat...tgk punch card dia tetap dia tulis Hujan...hehehheheheh!!!!...sebab tuh alasan Hujan boleh diguna pakai tanpa was-was.

Lagi 2 hari kita akan menyambut Ramadhan dan 3 hari lagi anak kecil ku akan mencecah 8 bulan. Merangkak tak boleh lagi, tapi duduk dan memanjat telah menyusul awal...pantang keluarkan dari walker, mulalah dia mengembara ke sana sini, panjat segala benda boleh panjat...ko takleh panjat ko melalak...selalu bikin aku terkejut dan terkejar2 bila tiba2 melalak..paling takleh diterima akal bila aku duk kusyuk dlm toilet dia melalak...ohhhh sungguh tercabar....yer...tercabar sgt....terpaksa melakukan segala dgn pantas sampai kadang2 gosok gigi guna pencuci muka!!! ini buka dusta...ini realiti...realiti yg tak bole dijual beli,  sampai rasa taknak mkn sebab terbau2 pencuci muka fair n lovely dlm mulut..hhehe!!!!
Semalam aku duk layan Dejavu Di Kinabalu sambil melipat kain sebakul...tup2 aku pandang bakul aku dah hilang....pusing belakang rupanya anak gadis aku dah buat main....ok mainlah. jgn nangis sudah...duk diam2...

Dua 3 kali aku pandang, aku tgk dia duk mengekek gelak...entah apalah yg buat di gelak2...so pe lagi snap pic dia main bakul....panjat2 ..dia berdiri (dgn pegang objek) pun dah kira stabil dah...so takderlah worried sangat...then.................

Pandang sekali, ok dia main diam..diam..pegang2 tangkai raga tuh...seronok agaknya main raga nih


Sekali sekala pandang ke tv bila ada iklan yg menarik hati dia terutama iklan Oreo " aikkk....ayah boleh tolong buka oreo untuk saya?"

Dah start berdiri dan kadang2 nak tunjuk eksen lebih dia lepas sebelah tangan...hebatlah tuh konon...klu jatuh memang terbaekkkk.....tapi jarang sekali dia jatuh, sebab dia pandai imbang badan dia, kelakar bila dia cuba imbang badan,....tergedik bontot dia...hehehehe

Tgk dia  cam ok jer, aku pun fokus lipat kain yg dah seminggu tertunggak sambil jeling2 kat Ammar dan Bazli...Tetibaaa.......wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dia melalak....sekali pandang..dia dh masuk dlm bakul. Tak boleh nak keluar sebab kepala tersangkut. Waduuhhhhhh nak...kenapa dong bisa jadi bergini???
Pandai masuk tak boleh keluar....tapi ini tak boleh guna peribahasa :MASUK BAKUL ANGKAT SENDIRI.....mula2 tuh rasa kesian, tapi cancel kesian...jadi kelakar pulak...hahahhaha ...kelakar sungguh anakku...kelakar....sampai mengalir air mata aku gelakkan dia....kejam sungguh mama mu ini kan....

Tak baik tau mama...gelakkan Nana...."nak main lagi tak?" dia jwb "ba..ba..ba...." haaa tuh dia panggil papa dia lah tuh....


Terima kasih sudi singgah.

7 comments:

CikPuan Ira said...

alolo comeynya..umairah pun suka main bakul ;)

http://kamiboolat.blogspot.com

Mymiesein said...

Dia tak kacau time melipat ye? Baiknya.... Salam perkenalan... Follow u..

Saleha said...

bagusnya dia, biasa budak2 akan rebut2 kain kalau kita tengah melipat, tapi dia main bakul.. tak kacau mak dia erk

Mrs. Norrie said...

hehehhehe....klu ada benda yg dia boleh main, dia tak kacau kita buat kerja.

Kesuma Angsana said...

lucu hehe!.. Salam kenal dari KA n dah follow u yek 267

ak yuyunz said...

eh budak-budak memang suka main bakul la kot.. =)

Mimy Hamid said...

aktif tul nana....cepat tul baby girl progress ni

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers