~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jun 19, 2012

Bila dah teringin tuh......

Rindunya nak blk kg menikmati durian kg tanpa ada batasan malu.
Kat KL nih w/pun penjual kata durian kg, tapi aku tak terasa kekampungan itu
kenapa yerk?

Setiap org ada citarasa sendiri terhadap durian, ada yg suka yg manis likat lekat kat tekak, ada yg suka separa masak...isi rasa keras2 lagi, ada yg suka rasa berlemak...
tapi aku suka yg rasa pahit2 skit...walahhhhhhh memang tergoda habis, jgnkan sebijik...3 bijik pun boleh habis bila nafsu mkn memuncak

klu ada org kata musang king, terbaekkkkk...tapi tidak pada aku!!!! Aku suka durian yg comel2, 5 bijik 10 hengget tuh...klu ada peniaga yg baik hati kadang2 7 bijik dia kasi.

Aku dah usha yg kecik kat tepi belah kiri tuh, suh laki aku beli yg tuh, tapi dia taknak....dia kata cnfirm tak sedap sbb tgk kulit dia...hey!!!!! dont jugde the kulit like the isi...

Last2 dia beli yg sederhana besar, 4bijik 10 hengget, sebijik yg dah terkopek tuh memang aku yg mkn sorang2 sebab rasa dia memenuhi citarasa aku....tapi yg 3 bijik lagi last2 jadi tempoyak sbb rasa dia sungguh hempeh....nak kata manis tak, lemak tak, tawar tak....lebih kurang rasa payau....hishhhhishhh! rasa payau pun ada kan....suka2 hati ko je!!!!

Durian kat KL nih boleh dikatakan mahal berbanding kat kg aku yg rata2 jual satu bakul cam gambar kat atas tuh 10 hengget jer...itupun susah nak laku sbb banyak sgt org ada pokok durian sendiri...

Oh..oh..aku rindu nak pulang ke kg....

terima kasih sudi baca




8 comments:

- dieyana - said...

dieyana pun suka durian, tapi tk leh mkn bnyk, senak perut. kalau ikutkan, nk bedal je 2/3 biji sorang...hehhehe. dieyana pun suka yang kampung, musang king, isi tebal tu, tk suka sgt, muak! kat sentul ni pun dah bnyk...katanya yang pahang, tgk isi, mmng jenis kampung la....aduduudu, terangkat mkn durian....;-)

Mrs. Norrie said...

dieyana : duk sentul area mana?
sy pun duk sentul jugak....hehehehe

::NureeN:: said...

nureen mkn cikit ja masa dlm pantang, lps pantang ni blom mkn lg, sbb dok mkn ubat kan..

Cikpuan rara said...

aah,durian kat kg mmg best kan,feel je mkn.tp tyme preggy kena jaga jaga mkn.sedih.

ct rahani said...

kiter pun suka durian kg yg kecik2 tuh.. sedapkan..

salam kenal jugak.. tq sudi singgah blog kiter.. :)

Qaseh Suhaida said...

suka pun suka makan durian...hu huuu..hujung minggu hari tu minta husband belikan tapi abang yg niaga durian depan rumah tu tak buka pulakkk...sedih..

Mimy Hamid said...

yer aku pun mcm ko suka durian yg dpt banyak..baru puas makan...

~♥ iella ♥~ said...

beli seraga terus. Makan seminggu..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers