~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Apr 27, 2012

SETIA SAJERLAH DGN NESTLE..JGN BANYAK BUNYIK!!!!

Kenapalah anak2 aku takleh nak mencuba produk2 yang lagi bagus dari NESTLE? Adakah makbapak dorang jugak membesar dgn produk yg sama dan juga telah turun temurun digunakan sejak datuk nenek dorang masih kecik? huh...

Pernah jugak aku paksa rela memaksa anak2 tekak anak aku dgn produk2 lain terutama tang susu formula tapi hasilnya sungguh menghampakan dalam pendek kata pembaziran tahap maksimum bila susu 2 mahal itu dibiarkan sajer untuk menjadi makanan kulat2 yg memang menanti dgn penuh sabar.  Habis tarikh expired campak dlm tong sampah besar kaler ijau kat bawah rumah . Anak2 pernah cuba  susu formula Anmum, tapi cirit birit...cuba infalac, muntah2, cuba isomil simptom sembelit melanda, last2 laki aku ckp...setia jelah dgn Nestle Nan nih...Bab perabis duit membazir serahlah kat aku!! Klu boleh semua produk kat pasaran nak cuba...Ofcos mak nak yg terbaik utk anak..kan..kan..kan...

Maka setilah dgn Produk Nan since 2008..anak sulung sampai ketiga semuanya dgn Nestle Nan dan Nestle Nestum Beras Soya...Opss sekarang milo juga adalah minuman untuk anak kedua yg dicampur dgn susu Nan. Milo juga adalah dari Jenama Nestle.


Milik si kecik saya NAN 1 dan Nestum Beras Soya......bb masih bf, so stok sebulan blm diperlukan lagi..next time!!!!

Abang ngan kakak pakai NAN 3 dan stok dorang ofcos kene sekotak besar untuk satu bulan sahaja.
(stok dibeli dari hospital berdekatan)

Terbaca entry RED MUMMY  berkenaan produk Nestle, tiada istilah tiru meniru ok, sebab nih entry yg dah lapuk dlm draft, lagipun entry dia berbayar, aku aper ada?????? hehehehehhe

Terima kasih sudi baca.


12 comments:

azam said...

:) jom join Nestle

MaZnie said...

ok la tu Norie...janji ank2 ko serasi dgn susu2 tu. Beli susu yg mahal2 pon kalo ank x serasi....x ok gak kan?? Ank2 aku pon minum susu murah gak! hehehe

ain dzaya said...

perut pun taw mememilih..huhu



"Moga moga tak jumpa douchebag.".

Mimy Hamid said...

okla tu weh jimat sikit duit hehehe...

- dieyana - said...

kalau dah serasi dgn nestle, terus aje dgn nestle....:-)

Sheila Nasir said...

DO FOLLOW MY BLOG YA.. http://sheilanasir.blogspot.com

Athirah Rosli said...

nestle is the best.. ^__^

FazMelati said...

kak nak tanya akak beli kat hospital mana stok susu Nan tu? sebab anak saya minum susu tu, nak beli jugak stok banyak macam tu senang skit. thanks kak!

Fadli Abdullah said...

saya baru beli nan1 pro,
nak tanya,

adakah susu tu ada sedikit bau pelik seperti tin berkarat.

bau dia agak kuat dan bila cuba minum saya hampir muntah sebab x tahan dengan bau tu.




Fadli Abdullah said...

saya nak tanya,

saya baru beli susu nan1.
pada tin susu memang dinyatakan ada bau pelik.

tapi adakah bau pelik yang dimaksudkan tu seperti bau tin karat..

saya bancuh sedikit dan beri pada anak..tapi muka anak nampak x selesa.

then saya cuba sendiri memang ada bau seperti karat yg agak kuat.

expired dte pada sept 2013

adakah bau "karat" itu normal atau susu telah rosak.

Fadli Abdullah said...

saya nak tanya,

saya baru beli susu nan1.
pada tin susu memang dinyatakan ada bau pelik.

tapi adakah bau pelik yang dimaksudkan tu seperti bau tin karat..

saya bancuh sedikit dan beri pada anak..tapi muka anak nampak x selesa.

then saya cuba sendiri memang ada bau seperti karat yg agak kuat.

expired date pada sept 2013

adakah bau "karat" itu normal atau susu telah rosak.

Fadli Abdullah said...

saya nak tanya,

saya baru beli susu nan1.
pada tin susu memang dinyatakan ada bau pelik.

tapi adakah bau pelik yang dimaksudkan tu seperti bau tin karat..

saya bancuh sedikit dan beri pada anak..tapi muka anak nampak x selesa.

then saya cuba sendiri memang ada bau seperti karat yg agak kuat.

expired dte pada sept 2013

adakah bau "karat" itu normal atau susu telah rosak.

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers