~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Apr 13, 2012

Dah tua-tua nih barulah nak beringat!!!!!


Tgk tajuk entry ibarat cam nakgi serang ZedZaidi yg wat statement ala-ala tak suka Aaron Aziz menang ABP jer kan...opsss....baca lanjut kisah itu disini 

Ok fine u'oll...nih kisah org tua yg dah meningkat usia menganjak ke angka 3..aduih! tua sgt dah rasa.Bila dah tua mula lah rasa muka dah berkedut2 tak tentu hala, walhal blm ada yg tegur pun...sendiri perasan tatkala tgk cermin kecik yg dah pecah 3 kat bilik air..LOL (syg cermin itu punyer pasal).

Ok2 meh saya perkenalkan product yg baru nak cuba2 test drive..kut2 berjaya sambungkan cermin tuh semula...dan menampakkan diri ini berusia 18thn..sweet tau!

Terbaca dlm satu blog blogger mawarbiruairlaut yg menawarkan harga diskaun bagi 2 product kecantikakn nih, so apa lagi...tgk baki akaun bank masih bersisa2 terus jer laju mengorder tanpa berfikir pampers anak belum beli lagi...(sila jgn tiru perangai aku nih..utamakan anak2 dulu yer...heheheheh)

Tadaaaaaaaaa....present to you....



Haaa...nihlah dia...Virgin coconut Oil (Vco) vs Collagen

So far, setakat aku dah pakai 2 minggu nih, perubahan yg yg dah berlaku antaranya, susu ibu aku kembali produktif (sblm nih cam dah malu2 nak keluar), strechmark kat perut dah kurang (tipu lah klu takder strechmark pada pompuan2 yg pernah pregnant) paling ketara sgt adalah kulit muka semakin lembut dan tiada minyak lagi...no no..no..minyak sudah hilang!!! saya suke..saya suke..Meh aku bagi ayat kejam skit " PENCUCI MUKA AKU DAH NAK BERSAWANG"

Sebab2 utama aku mengambil supplement ini jugak, adalah untuk mempercepatkan pertumbuhan rambut aku dah tahap nak kurus asyik keguguran jer....

FYI, aku akan mengalami masalah keguguran rambut yg super maximum selepas 3 bulan deliver..dulu2 oklah leh gi YunNam dan perabiskan paling kurang RM5K tuk treatment, tapi sejak anak dah 3 nih, duit itu sungguh bernilai setiap sen yg ada..Fullstop!!!

Ok2 back to story..jom baca apa kelebihan kedua2 produk ini..


Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :

Untuk kegunaan luaran :

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan
2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4 . Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
5 . Mengatasi masalah kulit berminyak
6 . Mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan(masalah keputihan)
7. Menghilangkan panau/ strechmark sebelum/selepas bersalin
8. Mendapatkan berat badan ideal bagi org yang sangat kurus
9. Melebatkan dan Mempercepatkan pertumbuhan rambut.
10. Menghilangkan kelelmumur/ gatal2 dikepala/ rambur gugur.
11. Boleh sapu di di bekas-bekas jerawat / luka / melecur / ruam

Untuk kegunaan dalaman :

1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 . Melegakan pernafasan
4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar
6 . Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
7 . Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
8 . Memperbaiki kandungan asid dalam rahim
9 . Mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin
10 . Amat baik bagi mengatasi masalah MONOPOS bagi kaum wanita(memperlambatkan proses)
11. Menghilangkan masalah sengugut
12. Sebagai Milk booster (membanyakkan susu ibu )
13. Kandungan Asid Laurik dalam VCO sangat baik untuk mencegah virus dan bakteria untuk menyerang ibu dan anak
14 .Memudahkan bersalin(pengambilan minyak kelapa merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice kepada baby.
15. meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
16. melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetes
17. mengurangkan stress pada pankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh
18. meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat.
19. melindungi diri dari serangan osteoprosis (proses pereputan tulang)
20. mencegah risiko sakit jantung
21. mencegah atherosclerosis (penyempitan saluran darah akibat lemak terkumpul) dan strok
22. membantu menurunkan tekanan darah tinggi

Cara pengambilan VCO Softgel :

- 2 kali sehari (1x pagi & 1x malam)
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan
- Boleh disapu ke muka 2/3 kali seminggu sebelum tidur
(cucuk kapsul lembut guna jarum)
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong


APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
- Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
- Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
- Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
- Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)

KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:

- Kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
- Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
- Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
- Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?

- Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
- Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
- Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
- Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
- Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
- Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
- Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
- Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
- Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
- Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

CARA PENGAMBILAN ::
-letakkan ke dalam mulut, kemudian..minum air suam atau jus buah buahan.
-Tidak perlu dibancuh :)
-rase macam best..macam makan gula-gula jer...masam-masam manis

Ok..amacam berminat tak???? Boleh order direct kat blogger nih yer Rosniena atau email jer tuk keterangan lanjut mawarbiruairlaut@gmail.com . Sebarang promotion harga dan diskaun pls berhubung terus dgn beliau...

Terima kasih sudi baca.....



7 comments:

azam said...

:) amalkan ulaman.....diet utk awet muda

Mimy Hamid said...

aku nak la...nak galakkan susu badan lagi banyak...tq beb sharing..kot kot leh kurus lagi kannnnnnnnn..ngeeeeee

Tentang Kita said...

baru mkn VCO tu seminggu..mmg minyak kt muka dh makin krang..kulit jadi halus..tp parut jerawat tu x pasti al dh kurang kut...nmpk cam dh samar bygan gitu

Rosniena said...

tq for ur entry norie..pasni order lagi,anyway vco mmg elok utk rambut dan kulit juga.just sapukan ke rambut dan kulit.Insya Allah akan nampak kesannya, kulit pun tak kering akan moist, bekas jerawat akan faded.Jika berminat boleh hubungi saya..:)

Mrs. Norrie said...

Ok kengkawan...boleh cuba ok..
To Rosniena, boleh dpt diskaun lebih nih tolong promote..ngeh3x

Rosniena said...

no problemo, kumpul ler order..heheh

Liza Razak said...

ramai ckp produk ni sgt bagus...saya pon teringin pulak nk cuba :)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers