~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Mar 20, 2012

UBAT OH UBAT

Mcm2 penyakit sekarang nih...kemana saja kita pergi confirm2 dengar org batuk, selsema dan kadang2 sakit hati bila sembur hingus depan2 mata kita...(oiii tlg cover sikit..potong selera tau!!!)

Aku pun tak terkecuali daripada ujian Allah ini...Bila kita sakit bermakna dosa2 kecil akan terhapus...Alhamdulillah..

Last Friday aku EL, sikecik aku demam...high temperature 38.0c, so sempat bawak jumpa doktor dan doktor masuk ubat kat totot dia...Alhamdulillah dah sihat, cuma tinggal batuk2..alahai kesiannya, malam tidur tak lena...

Sepanjang mlm berjaga, tak pasal2 aku pulak kene angis kus-kus...suhu badan tak panas mana sgt, tapi tekak makin perit..suara dah garau, dan2 anak bujang aku sound "sedapnya suara mama"

Saturday nite, time nak tdo tuh aku rasa cam susah nak nafas, batuk2 cam tak lepas2...batuk keluar rasa cam dari tekak jer, bukan dari paru2 (tak reti nak explain camner sebenarnya)..Ohhh tak tahan, rasa cam nak cabut tekak letak kat tepi sambil garu2 manja..Ohhhhh

Sunday morning, rasa cam semput jer...suara memang tak keluar dah..nak ckp pun susah..klu sebut baju..yg keluar ju jer belakang...aduhai, tak sanggup laki aku tgk then ajak gi klinik...

OMK, tekak dah ada infection..so doktor kasi ubat dan MC (semua org suka dpt mc..ngeh..ngeh...)
Tapi bila mkn ubat yg doktor kasi aku cam tak puas hati sebab langsung tak berubah w/pun skit, makin rasa sesak nak bernafas....

Monday morning, smlmlah...aku nekad di HKL...haaaa amekaw..sekali cek doktor aku ada
simptom lelah, pelagi..doktor kasi asaplah...then ubat2 kat bawah nih...

Ubat batuk, ubat selsema, ubat demam, antobiotik, ubat kumur dan fastum gel khas untuk sapu kat leher sebab aku mengadu leher aku sakit...hehehehhehe

Ubat2 nih semua menyebabkan mata aku mengantuk tahap gaban...mak aiiii!!!!




Alhamdulillah, suara aku sudah keluar semula w/pun masih belum merdu asalnya, masih lagi kedengaran suara2 ramli sarip..yeyeyeyeeee!!!

Dan arinih aku bekerja semua, tapi sungguh terseksa bila nak menahan batuk dihadapan pesakit bila sesi temuduga...maka terjadi kembang kuncup hidung tanpa rela....

Terima kasih sudi baca...

3 comments:

Mimy Hamid said...

banyak giler ubat ko..cepat baikbeb...selamat la makan ubat

chibi maruko said...

hye sis...tgh tak sihat yer...semoga cepat sembuh...sis, saya ada terbaca komen sis in 1 blog pasal buah delima..sis kata kat kampung sis ada buah delima...betul ker...sekarang neh saya tgh cari buah delima yang di tanam kat malaysia...kalo ada saya nak beli dalam kuantii yg banyak...pape sis email saya boleh ker salehamasrudin@gmail.com.....thank u sis...

chibi maruko said...

hye sis...semoga cepat sembuh yer...saya ada tbaca komen sis dalam satu blog pasal buah delima...sis kata kat kampung sis ada banyak buah delima..betul ker...saya skrg tgh mencari buah delima yg ditanam di malaysia...kalo ada saya nak beli alam kuantiti yg bnyk...byk mana yg ada...boleh ker sis....pape sis email saya yer. salehamasrudin@gmail.com....teng sis

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers