~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jun 24, 2011

SEGMEN SIMPLE : Mari Sambung Cerita Ini..


Nak join? Klik SINI

Mari Sambung cerita

Pak Cak (singkatan bagi Pak kacak) memandu kereta Mersedit Ban pulang ke rumah. Pak Cak memandu dengan penuh keberhatian yang sangat tinggi.  Takut tercalar kereta mahal dan barunya. Pak Cak memandu dengan penuh fokus. Matanya sentiasa melihat ke depan.  Risau sangat. Kereta baru la katakan. Pak Cak terus memandu, memandu dan memandu. Radionya tidak dipasang sebab tak jimat bateri katanya. Air Cond pun tak dibuka. Di dalam kereta yang bertutup rapat tu, Pak Cak terus memandu

Setibanya di hadapan rumahnya, Mak Tiful (singkatan untuk Mak Beautiful) berdiri megah di hadapan pintu. ...

Sambungan dari cerita aku...hehehehhe!!!

sambil menggosok2 mata yang sedia rabun...

" Awat hang bawak jentolak besak kedabak tuh pak cak oiiii" mana hang jumpa????

" Mano ado den jumpo2...Bos den kasi bawak balik soh tolong basuh, rugi katonya basuh kat kedai...ekau pun tak paham2...bos den kan kedekut, cubo ekau tgk baju kepala den habis basah2 nih,  paneh mak tiful oiiii...takut den nak bukak aircond, kang habes batery sapo nak ganti???"

Hish...hish....kesian cek tgk hang pak cak ....takpa2, mailah kita mkn dulu..sat gi kita basuh sama2 noh"

Setelah selasai mkn mlm....mereka pun basuhlah kete sama-sama..romantik katanya, main air malam2 bute..bila dah siap basuh...Mak Tiful menghulurkan sekeping kertas kpd Pak Cak.

Pak Cak, Hang amik nih, esok bawak pi jumpa bos...hang kasi sekali noh!!!!

Apo nih Mak tiful? (pakcak buta huruf)

Takda apalah...saja nak ucap terima kasih kat bos hang, klu dia tak kasi hang bawak kete nih, sampai mampus cek tak rasa duk kusi empuk dia.

Pakcak pun menyerahkan nota tersebut kepada bos beliau...Dgn terpingga2 dia membaca isi nota tersebut

Bil Basuh Kete Mercedit Ban
Sabun Basuh kete : RM3.50
Air paip utk membilas : RM4.00
Bil Api utk guna vakum : RM1.30
Towel Gud Morning buat lap : RM1.80
Sabun basuh baju cek yg dah basah nih : RM2.00
Keringat cek yg dah digunakan : RM5.00
Jumlah : RM17.60

Hang kedekut, cek lagi kedekut!!!!!
Iklas mintak bayaran,
Mak Tiful Bini driver hang...


Hahhahahahhaha....tak pasal2 Pak cak dibuang keje!!!!!!
Motif of da story, Jangan Jadi Insan yang kedekut...tak bawak kemana pon!!!!


6 comments:

Norhisham Nordin said...

hahahahahaha... yang ni lagi lawak... best!

ann said...

huahaha..kelakar tul..

singgah sini juga yer..

http://annyoo6609.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

EiZaRaZiErYa said...

ahahahah...xpasal2 je PakCak kne buang keje~ huhuhu..moh tgok cite zie~

http://teamoer.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

wink3 >_<

Bro ahmad said...

cuci kereta ada bil no
hahaha
citer saya lax

http://www.trioseposen.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

NasZ said...

thanx sudi join..

jom terjah dan baca entry geng2 yang join segmen ni gak..huhu..

LIST SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ...

cucu tun teja said...

hahahaha....kodokut jumpo kodokut....ha org lain jadi mangsa...kesian....

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers