~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Jun 28, 2011

LOKASI HONEYMOON TERBAIK JIKA ANDA BERANI!!!!!

Sebelum aku update entry cuti di kole kangsar Part II, aku nak persembahkan satu Lokasi BULAN MADU terbaik jika anda seorang yg berhati keras sekeras BATU CAVES dan berjiwa BERANI MATI...


Palm Spring PD
(Tanco Holidays punyer)



BACA KISAH NIH....

Rabu, 15/6/11
  saya dpt voucher free 3h/2mlm @ Palm Spring Resort PD –

Ø 1.30pm
Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.

Ø 6.30pm
Balik bilik. Husband nmpak 'benda' di sebalik tangga & 'benda' itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.

Ø 7.00pm
Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak 'bnda' tu ada dlm toilet!)

Ø 7.20pm
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp “baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. ‘Dia’ nk kawan ngan baby” ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!

Ø 7.25pm
Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!

Ø 7.40pm
Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya “mama, td ada hantu kt situ. Hantu tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby” Ya Allah, aduhai!

Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.

Khamis, 16/6/11 
 Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka! Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11
Anak saya cakap “mama, hantu tu takut air. Hantu tu nk main ngan baby, hantu tu ckp kt baby 'haahaaa...haahaaa' baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil..”

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!


Kisah ini adalah kisah benar daripada Kakak kepada kawan MySIL..MySil terus email kat aku...mula cam tak percaya juga!tapi bila dah dialami, OMG!!! sib baik takder plan nak cuti2 kat sini!!!!


3 comments:

ratusiput said...

dpt gak email psl ni..takut kan...iskk...selisih..

Mimy Hamid said...

meremang aku baca di kala aku kat bilik memalam ni...ada satu lagi tau Marina PD pun nampak usang sgt...

Zallyna said...

marina aku pernah stay...tapi masa tuh tgh glamer.....takder lagi gangguan, tapi klu suh pegi sekarang free 5h4m pun takmoh ler....

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers