~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

May 31, 2011

ELEHHHHH SKIT JER....MENGADA JER LEBIH TUH!!!!!

Tgk tajuk cam tgh angin jer ngan orang kan...nan ado makno itu semuanya!!!! Sajer kasi panas2 nak up trafiic...up ker traffic ko????takder makne...duit nuffnang ko pun baru RM121.80...wakkakaa..nak bayar bil astro pun tak lepas...byk sgt melayan astro 1st...

Nih kes nak citer hal minor operation buang lebihan lendir (gangalion) aku hari Isnin lepas 23/5/2011..kejadian aneh nih dijalankan di Bilik Pembedahan Kecemasan..Fisrt time tgk signboard bilik pembedahan kecemasan cam seram sejuk lutut aku...yelah, aku bukan dlm kecemasan pun....nak buat biler2 masa pun boleh....huhuuuuhuu...!!

Appointment kul 7.30pagi, sharp on time...sikit pun tak lebih, breakfast pun tak sempat...yelah kat dlm kad appointment dgn besar kedabak dia tulis...JIKA LEWAT WAKTU APPOINTMENT. OPERATION TIDAK DIJALANKAN..AKAN DITUNDA TARIKH YG LAIN..!!!! Mamposssssss....

Tapi lagi nak mamposss biler sampai jer, nurse ckp..doktor yg rawat aku takder!!! Fehhhhh rasa cam nak layangkan tray2 dan gunting2 yg ader dpn mata...tapi sib baik masih ada kesabaran dlm hati, pulak2 ditemani oleh laki tersayang yg sanggup mengambil cuti tahunan yang dah tinggal beberapa hari tuh....

"Awak dah mkn?"...sister tanya aku dgn muka bersalah
"Blm, saya rushing dtg sini takut lambat,nanti kene tunda tarikh pulak" Sindir aku dgn penuh angin..
"Awak pergi mkn dulu, sy cuba call doktor oncall utk teruskan operation"..sister tuh sambung

Aku pun blah dari situ dgn muka penuh dgn bintang2 tiga serta angin memenuhi ruang perot dan kepala otak...

Tepat jam kul 8.30pagi aku ke situ lagi...sib baik doktor oncall tuh setuju dtg...tapi dia masih kat umah lagi...adiussssssss kul baper pulak nak kene tunggu nih????...Dah siap tukar baju dan keterangan...kul 10.30pagi baru nama aku dipanggil tuh ke bilik operation....mang aiiiiiiiii, seram pulak aku tgk lampu2 atas kepala...mana pernah masuk bilik operation, paling dasat pun bilik bersalin jer.....hehehhe!!!

Nak dijadikan cerita kelakar versi gelak sendiri tanpa ditemani org lain....sebelum operation tuh dijalankan, aku dibaringkan dikatil dgn kaki hingga ke dada diikat...yg nak kene operate tangan aku...bukan operate besar pun, sambil duduk pun boleh buat...tapi kene ikut procedure pembedahan..gitulah jadinya!!!! Dan paling best aku siap boleh sembang2 gelak dgn nurse masa operation tgh dijalankan....1/2 jam rasanya masa berlalu...dah siap semua, aku boleh balik berbekalkan MC SEMINGGU beserta ubat2an yg sebeban banyaknyer...Kita Enjoy dgn cuti...!!!!!

*After operation...gambar b4 operation lupa nak snap..gabra punyer pasal*

*After 3days..lepas dicuci2*

* Ni lah kesan operation tuh...jahitan kene bukak 6/6/11 nanti*

Pe lagi, dgn tangan berbalut ala2 pakai glove softball...aku pegi KLCC dgn laki aku layan Pirate of Carribbean ler kat TGV...punyerlah enjoy sbb ubat bius blm ilang....hehheheheheh!!!!! Org pandang pun buat2 tak tahu jer...aku tak kaco idup dorang pun....



Itu sajer story mori aku....Terima kasih sudi baca novel pendek aku kali ini....

2 comments:

Mimy Hamid said...

camner ko detect uang lebihan lendir (gangalion) ni..first time dengor ni..cecite cecite

Zallyna said...

weh...benda nih ramai yg dah kene...mengikut doktor pakar, benda nih subjectif sgt, ader org kene kat peha, lengan, siku, nadi...benjol2 lembik, biasa klu kene area pergelangan tangan ke jari jemari..berpunca kesalahan tangan kita menaip dan menulis...klu tak sakit dan tak halang kehidupan harian, takyah buang...tapi aku kene buang gak sebab dah halang urat..bila banyak menaip/menulis tangan aku kebas sbb darah tak jalan....

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers