~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

May 5, 2011

Aku suka SELIPAR JEPUN

Bangun pagi semalam terlambat...mana nak settle anak2 punya sarapan...mana nak settle bapak punya baju keje...baju keje aku aku lagi, baju anak2 nak bawak umah penngasuh dorang...huh, cam lipas kudung aku, lari sana lari sini...sebab dah biasa buat last minit jadi rasanya cam dah biasa jer semua tuh...inilah padahnyer klu tak reti bahasa nak gosok baju keje mlm hari...hehehheheheh!!!!

Jam dah menunjukkan 7.30 pagi, biasa waktu2 nih aku dah mengadap pakcik polis traffic kat simpang Bandar Baru Sentul..tunggu arahan tangan jatuh jer  terus tekan pedal minyak sekuat hati ibarat lari 100m w/pun dulu masa sekolah tak pernah menang pun....tapi ini tidak  aku  masih lagi menjerit2 panggil anak aku suh basuh muka tukar pampers bagai.....alamak jam dah kul 7.45pagi!!! arghhhhhhhhhh cnfirm punch card merah nih.....

Tanpa pandang kiri kanan atas bawah, dgn selamba aku menyauk selipar jepun yg memang dikhaskan untuk ke kedai beli ikan....uhhhhhhhhh terasa selesa kaki melangkah....ringan, lembut!!! turun tangga setingkat pun terasa selesa....biasa laki aku laju ker turun tangga...tapi kali nih aku telah meninggalkan dia di belakang....

Sampai di opis masih rasa selesa, berjalan sini sana...naik turun tangga tgk surat dlm letter box, pegi kedai pak raof  kedekut...rasa ceria happy jer melangkah...siap pegi cafe mkn tengahari tuh....

Jeng2...kul 3pm lebih kurang, time nak gi solat...konon2 nak tukarlah kasut pakai selipar cina, tetiba tgk kaki.....alamakkkkkkk!!!! selipar jepun aku pakai....sakit perot aku gelak sengsorang, mau tak giler....pakai baju cantik merah menyala dgn tudung pun kaler merah...siap ader yg tegur merahnyer kak long arinih...tapi bab tgk kaki terus terbantut nak puji...hahahhahaha!!!!Patutlah selesa jer rasa...rupanyer2 dah pakai kasut ini daaaaaaaaaaa

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V



Tima kasih sudi singgah dah bace^^



1 comment:

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

slipar jepun mmg selesa xkira la gi mana2 pun..dulu masa kat ofis, kdg2 xpakai selipar pun..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers