~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Apr 13, 2011

MY HERO ADMITTED LAGI


Hari pertama - masih demam

 Hari ke 5- Dah ok dah....

3-8 April 2011 ituhari anak hero aku Danish masuk wad lagi kat Institut Paedtrik HKL dan Diagnosis sbg Acute Pharyngotonsillitis Bilateral Atitis Media...apa benda tuh???? aku pun taktau sebab aku bukan doktor..bahasa2 doktor nih pelik skit...bab kata dalam bahasa mudah difahami Demam Panas dgn effection pada telinga dan Tekak...hahahhahaha!!!! Aku tibai2 jer nih....agak2 jer mengikut kata doktor yg merawat anak aku...

Ada org yg sentiasa sibuk pasal pompuan bertanya pada kwn aku, Eh kenapa Norrie tak admit anak dia kat Hospital Swasta????? (mamat nih memang sentiasa jaga tepi kain pompuan...angin jer rasa ngan dia)
Jawapan aku mudah......Ubat yg Hospital Kerajaan bagi lebih berkualiti dan  pesakit sentiasa dipantau oleh Doktor2 yg bertugas even jam 3 pagi!!!...haaa mudah kan...so takyah susah2 diri nak menyibuk..!!!! Ko bukan bayarkan bil anak aku, apatah lagi bagi hadiah masa besday dia...hahahahhaha!!!!!

Dah2...takmau tambah dose menyumpat.....Meh nak citer lagi....Danish masuk wad kul 1.30pagi bile dia demam mengigil2, bagi ubat tak kebah2...last2 bawak pi emergancy HKL..pantas jer kat sini..sebab kanak2 memang didahulukan...Then after cek, doktor suh gak masuk wad untuk rawatan rapi..yelah kadang2 duk umah belum tentu aku terjaga kul 2 pagi nak bagi ubat....!!! 4 hari demam tak kebah2, doktor yg merawat agak pusing2 dan hasil perbincangan dgn doktor2 pakar, ubat antibiotik telah ditukar kepada dose yg lebih tinggi, senang citer dose org dewasa..sekali masuk ubat tuh, demam terus kebah...kuman2 habis mati...dan terus tak demam dah....tapi takleh kuar lagi wad....Huh aku tension skit duk wad nih, badan jadi letih!!! mkn tdo..mkn tdo...!!!!

Maka hari ke 6 baru leh discharge...fuh lega leh mandi puas2 kat umah....lagi pun aku kesian kat anak dara aku...asyik tanya aku ngan abang dia jer...rindulah dia tak dapat tdo bawak ketiak aku...!!!! W/pun dah totally sihat, tapi masih ada apointment2 yg perlu pegi utk memastikan kesihatan danish betul2 dah ok....

Sekian...tima kasih sudi baca sampai abis ^_^



2 comments:

hot mama said...

RISAUKAN KLAU ANAK KITA SAKIT...X BOLEH TIDO DIBUATNYA...SABAR² MGKIN DOKTOR LEBIH TAU..SEMOGA DANISH SIHAT TAU LPS NIE...

Mimy Hamid said...

hensem boy syiann nya

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers