~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Aug 9, 2011

Sapa kata kerja PEMANDU LORI takder CLASS????

Sapa kata kerja pemandu lori takder class??? Ini bukan class memasak atau kelas jahit manik ok!!!!Terbeliak bijik mata aku bila tgk slip gaji seorang pemandu lori RM7K+++ sebulan

Nih aku nak citer pasal seorang anak pesakit ditempat aku keje...rekod yang diberikan kebanyakkan anak2 beliau adalah pemandu lori, maka dah jadi lumrah manusia kat muka bumi nih..pebila keje bawak lori jer mesti akan berada di bawah paras kemiskinan....Oh tidakkkk..tidak...

Bila minta bukti dikemukakan, maka terbeliak bijik mata aku sampai rasa nak tercabut, 3 daripada anak beliau bergaji RM5K  ke atas...mak aiiii!!!..bior betul skit....ini betul2 ok...bukan cobaan!!!!

Anak2 beliau bekerja sebagai pemandu lori kontena..alah lori yg banyak tayar tuh...bawak kontena panjang berjela2...klu kat selekoh cnfirm masuk jln sebelah tuh....takkan korang tak tau??? Tak tau jugak.???korang pegi port klang, bersepah2 kat sana, ada org gelar sebagai Lori Kurang ajar...sebab??? KO PIKIR KO BESAR..KO LAH RAJA JALANAN....

Takpe2, aku  kesian kepada org 2 yg tak kenal lori kontena, kat bawah entry nih nnti aku tepek satu ok!!!

Basic gaji pun dah starting RM2K+, tambah elaun semua2 cecah RM7K....kalah gaji pegawai bank yg keje bahagian  hire purchase yang pening2 kepala kira interest korang tahu??? Lagi tinggi dari gaji seorang yang memiliki degree atau master yang bekerja dibawah aircond sesejuk kutub utara tuh???

Tapi aku tak nafikanlah..keje dorang agak mencabar, kekebasan bontot toksah citer...klu lori jln cam siput, makan masa 4-5 hari nak sampai destinasi, mkn minum mandi tak tentu masa...rindu bini anak2 bagai...kene maki ngan pengguna jalan raya lagi...huhuhuhuhuu.!! Kesian2.....

Moral of the story, jgn pandang org yg keje bawak lori nih nih sebelah mata, kecuali memang ada sebelah jer mata...klu awek2 yg nak berkenalan dgn jejaka pemandu lori, tanya dulu bawak lori aper yer???...klu setakat bawak lori ayam rasa gaji biasa2 jelah...hehehehhehe

 (Yang pjg tuh lori kontena, yg kecik sebelah dia tuh kete pak polisi, yg kecik2 kaler merah2 tuh kon ok!!)

Lepas aku dah citer2 nih cnfirn ada yg berhajat nak tukar profession ...fikir dulu masak2 yer!!!

Terima kasih sudi baca.


19 comments:

azam said...

betul.....saudara saya pun drebar lori....boleh buat rumah banglo lagi.....hehehehe....

malu lah....makan gaji, ciput je

Rai said...

hehe..betull..bawak lori kontena mmg gaji besar..tapi tiba time nak naik bukit macam kat area genting sempah tu sendiri mau ingat la.. cam seksa gila je kan..hehehe..

aizamia3 said...

yang penting halal..

Kancil 8349 said...

memang diakui pemandu lori bergaji besar...kerja pun mencabar...

Mimy Hamid said...

aku percaya..pak mentua aku dulu bawa lori sejak eksiden dia keje angkat barang je kat sykt lori..itupun gaji cecah 4k ko..jngn memain...

X Lupa Dot Com said...

amboi..gambar detail mcm braile..haha..nice info admin..

alexzender obama said...

biar saya betulkan apa yg silap.
1)basic.. mana ada basic sampai rm2k..
basic paling banggang adalah rm200.00.. itu sykt integrated haulge.. jumlah sykt yg beroperasi dikawasan pelabuhan klang adalah lebih kurang 300sykt disekitar pelabuhan klang.. dan hampir kesemua sykt yg beroperasi memberikan gaji basic dlm lingkungan rm200-rm500.00 kalau jumpa basic yang rm2k++ tu.. pembohong.. itu penipu.. apa yang tak boleh buat dalam malaysia ni.. cuba cakap?? kalau dah barang larangan pun boleh ada dalam malaysia, apatah lagi setakat buat slip gaji yang siap ber"adjust".. cuba fikir sikit..

alexzender obama said...

biar saya betulkan apa yg silap.
1)basic.. mana ada basic sampai rm2k..
basic paling banggang adalah rm200.00.. itu sykt integrated haulge.. jumlah sykt yg beroperasi dikawasan pelabuhan klang adalah lebih kurang 300sykt disekitar pelabuhan klang.. dan hampir kesemua sykt yg beroperasi memberikan gaji basic dlm lingkungan rm200-rm500.00 kalau jumpa basic yang rm2k++ tu.. pembohong.. itu penipu.. apa yang tak boleh buat dalam malaysia ni.. cuba cakap?? kalau dah barang larangan pun boleh ada dalam malaysia, apatah lagi setakat buat slip gaji yang siap ber"adjust".. cuba fikir sikit..

Anonymous said...

haha mana ade basic smpi 2k..pkcik aku bawak lori kontena kat port klang gaji 4k pon basic 300..info salah hahaha

validus9 said...

ko x nk tnya ke gaji drebar2 tiong nam atau pn syarikat logistics yg bawa amang di kuantan. klu korg tgk kompom x caye. aku nk perbetul kn komen alexander obama tu. aku drebar tiong nam perjalanan trip spore to padang besar perlis 1 trip gaji rm338 sehala bg kontena biasa klu refer atau kontena yg membawa muatan makanan beku gaji rm494 sehala. perjalanan spore to perlis cuma 10 jam bg muatan ringan dan 12 jam bg muatan berat. so pergi dan balik cuma mkn masa 2 hari saje, jd 2 hari gaji kte org rm676 dan refer rm988. 1 mnggu 6 trip bermakna 6 hari bekerja, jd ko kire la sebulan brp gaji kte org dlm sebulan itu x termasuk hari ahad. basic memang xde cuma elaun trip saje. so fikir2kn la ye.....

Anonymous said...

saya nak perjelaskan bahawa gaji yg dimaksudkan di sini adalah gaji keseluruhan (gross pay cakap omputih). Manakala Basic disini adalah gaji pokok. So, kalau rm 300 tu namanya gaji pokok/basic..kalau dah rm4k keatas tu namanya gaji keseluruhan/Gross Pay..Harap Mr. Alezender paham antara basic dan gaji lee yee...tiada pemalsuan slip gaji spt yang diblogkan.., tq.

Anonymous said...

Kebanyakan Syarikat Lori di malaysia ni tidak ada basic,kalau ada pun takdelh tinggi sgt sampai 2k,mereka byk guna system elaun trip,ada juga yg dikira drp jumlah tan yg di bawa,contohnya lori balak atau lori amang,pemandu di bayar mengikut jumlah muatan yg di bawa,kalau 1 tan dibayar RM100,ikut jarak perjalanan,..kalau nak lebih kenalah isi lebih,pasal itulh ada yg sanggup isi kaw2 hingga membahayakan org ramai,.

Anonymous said...

betul tu kwn2,saya sebagai pemndu lori petronas pun xde basic 2k cm tu.tp sebuln bleh la dpt 11k.itu pn x balik kwn2.nk hidup kene pndai,mse mude nie lh nk cari duit,sok da tua2 mne kuat lg ye kwn2,kpde bro2 lori mmg terbaik..

mohd zuhairi said...

Sy mencari pemandu lori , ade job nak bg. SilA call 0122658241. Arie

Anonymous said...

Gaji aku escort lori kontena siap senjata dan pelancar roket baru 2300.

anip juhari said...

Sy percaya.... gaji pemandu lori kelas besar nie.... gaji pown besar..... krana ayah sy pemandu lori jgk gaji ..... ayah cerita dari klang ke pulau pinang.... lori isi penuh.sehala gaji rm 400.... balik lori kosong.... ada org offer hantarkan barang ke shah alam .. komisyen
cecah 600 to pown lau lori penuh.... maknanye seharije seribu .... ingat ye bos suruh hantar barang je.... bkn bawak barang balik.... jd lori kosong bos x amik komisen to.... tp check la jgn sampai bawah benda terlarang

anip juhari said...

Sy percaya.... gaji pemandu lori kelas besar nie.... gaji pown besar..... krana ayah sy pemandu lori jgk gaji ..... ayah cerita dari klang ke pulau pinang.... lori isi penuh.sehala gaji rm 400.... balik lori kosong.... ada org offer hantarkan barang ke shah alam .. komisyen
cecah 600 to pown lau lori penuh.... maknanye seharije seribu .... ingat ye bos suruh hantar barang je.... bkn bawak barang balik.... jd lori kosong bos x amik komisen to.... tp check la jgn sampai bawah benda terlarang

anip juhari said...

Hahaha.... ayah aq pemandu treler ..... aq x nafikan gaji memang sedap sehari leh sampai seribu gaji mana x nye.... masa pergi tong penuh..... masa balik tong kosong..... ada plak yg nak menumpang isi tong kalau penuh tong ada komisen.... x nk cerita la berapa.... sikit ke penuh ke tong tetap dapat komisen..... jd jgn nak kata org tipu bagai itu memang hakikat.... pemandu lori ni x miskin

anip juhari said...

Sy percaya.... gaji pemandu lori kelas besar nie.... gaji pown besar..... krana ayah sy pemandu lori jgk gaji ..... ayah cerita dari klang ke pulau pinang.... lori isi penuh.sehala gaji rm 400.... balik lori kosong.... ada org offer hantarkan barang ke shah alam .. komisyen
cecah 600 to pown lau lori penuh.... maknanye seharije seribu .... ingat ye bos suruh hantar barang je.... bkn bawak barang balik.... jd lori kosong bos x amik komisen to.... tp check la jgn sampai bawah benda terlarang

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers