~Oh MY Gucci~

TQVM MYFOLLOWERS...

Feb 21, 2011

MENU MALAS HARI MINGGU...

Adusssss, malas noh nak memasak arinih...
mood nak masak memasak tak dtg2, dia singgah kat Zimbabwe kut...lawat kwn2 lain!!!

Nak ajak cik abang mkn kat luar rasa malas nak bersiap!!! Nak mandi2, pakai bedak, gosok baju bagai, ....wuarghhhh malas semua itu, rasa cam nak baring2, sambil order mkn!!! sampai dpn pintu

Tetiba tertanya lak si cik abang dia nk mkn aper.....

Aku : Nak mkn aper arinih yer?
Laki Aku : Masaklah aper yg ader
Aku : Masak?????? Adusss cam malas lah...
Laki Aku : Masaklah....plssss!!!!!!
Aku : Ikan sardin lah boleh....
Laki Aku : Boleh ajer...janji kenyang, abang malas lah nak kuar2....

(Dia dah bagitau dulu sebelum aku menyampaikan hajat aku, w/pun aku rasa malas gak)

Bukak2 gerobok yang bersepah tuh...cari2 sardin..aduhai, dah habis stok pulak...makinlah malas aku nak masak, bukak freezer...arghhhhhh bolehlah nih, all ready stok..

Maka terjadilah menu cam gambar kat bawah nih...nih menu malas aku, masak main campak2 jer....janji laki aku tak komen ok!!!!! ngeh3x....actually sedap ke tak, dia tak pernah komen pun...pakai telan jer!!!!!klu terlalu sedap...esok lusa dia suh repeat lagi masak yg sama...!!!!! hahhahaa

klu menu rajin aku, jgnkan siakap tiga rasa, rendang...asam pedas, ketam cili api, udang susu , tomyang sea food aku masak...!!!! yg high2 kolestrol aku kasi...hehehehe!!!!!

Ape2 pun jom layan tgk apa menu aku masak ari minggu arituh!!!! bagi yg nak resepi masak campak2 style  aku, baik takyah!!!!...hahhahahahha!!!!


Sambal Sotong Pedas Berapi
Kobis Goreng Sos Tiram

Telur Dadar  Mayonis + 1000 Island
Lampam Pekasam Mak AKu

Orange + Dragon Fruit as Desert

W/pun nampak tak menarik, tapi pekasam mak aku buat fresh dari ladang memang pembuka selera...heheheh!!!!! Pekasam mak aku glemer bila time2 hujang lebat...yelah banyak ikan tersangkut kat jaring bapak aku!!!!.....

Selamat mencuci mata dan menelan air liur ok!!!!

2 comments:

zamzarina said...

cam neh nyer menu malas masak..????nanti menu gajin jgn lupa update erk..heheheh...pekasam tu wat chek lapaq....argh...nak mkn nasik..

Zallyna said...

hehehehhehe.....
nanti aku updated menu rajin masak tuk ok ok...heheheh!!!!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

My Beloved Son Danish

Lilypie Fifth Birthday tickers

My Beloved Doter - Danisha

Lilypie Third Birthday tickers

My Beloved Doter Dayana

Lilypie First Birthday tickers